web analytics

De weekcijfers van week #3

Reacties zijn gesloten

Oorlogswinter blijft het verrassend goed doen in de vaderlandse bioscopen: in alweer de achtste speelweek steeg de omzet van de film met 5,6 procent en was de film na Yes Man de best bezochte film van de afgelopen week.

  

Het meeslepende oorlogsepos van regisseur Martin Koolhoven trok vooral in het weekend weer volle zalen. Met een weekomzet van bijna 400.000 euro komt het totale aantal bezoekers tot op dit moment uit op 665.000. Met de release van Valkyrie gisteren zal de fim er – vanwege de sterstatus van Cruise en de rolletjes van Carice van Houten en Halina Reijn – een sterke concurrent bij hebben gekregen, al is de film zelf weinig opwindend. Of Valkyrie het dan ook lang vol zal gaan houden is nog maar de vraag. Oorlogswinter lijkt nog over genoeg adem te beschikken om nog een tijdje vrolijk mee te draaien in de top van het klassement. Het ruim drie uur durende romantische melodrama Australia komt echter gevaarlijk dichtbij: de film laat de laatste weken een stijgende lijn zien en zit nu nog maar op zo’n 30.000 euro van Oorlogswinter af.

 

Wit Licht, het avontuurlijke drama over kindsoldaten in Afrika, zakt een plaatsje en staat nu zesde. Will Smith wist met zijn Seven Pounds een goeie opening te behalen van ruim 250.000 euro op slechts 41 prints en kwam binnen op de vierde plaats, waardoor Wit Licht zich moest laten passeren. Met een weekomzet van 169.000 euro trok Wit Licht zo’n 20.000 bezoekers, wat het totale aantal verkochte kaartjes op ruim 240.000 brengt.

 

Bride Flight zakte, ondanks een omzetstijging van 17,5 procent, van de 17e naar de 19e plaats in de toplijst en lijkt nu echt uit de lijst te gaan verdwijnen. De film haalde ruim 30.000 euro op, en zag haar totale omzet uitkomen op 2.540.338 euro. De film lokte ruim 335.000 mensen naar de zalen. Op de laatste plaats in de toplijst vinden we de Vlaamse Piet Piraat en zijn vriendjes terug. Met een totale omzet van 334.000 euro heeft de very low-budget film echter geen potten kunnen breken.

 

Het is wachten tot februari, waarin er weer een paar ‘grotere’ Nederlandse films in première gaan. Naast natuurlijk Spion van Oranje, zijn er ook nog Stella’s Oorlog en Kikkerdril. Tot die tijd moeten we het voornamelijk nog even doen met bovengenoemde films, al draait er in het arthousecircuit ook nog het een en ander (waaronder Links en vanaf volgende week Kan door Huid heen), en is het goed om te constateren dat met name Oorlogswinter nog prima bezocht en gewaardeerd wordt.