web analytics

De weekcijfers van week #6

Reacties zijn gesloten

Het moet toch even spannend zijn geweest voor de betrokkenen: zou het langverwachte Spion van Oranje de hoge verwachtingen waarmaken of hulpeloos ten onder gaan na de genadeloze kritieken en aanverwante negatieve buzz? Met iets meer dan 52.000 bezoekers in de eerste week is de opening echter alleszins redelijk.

  

Toch hadden de makers ongetwijfeld op meer gehoopt. Na kassuccessen als Zwartboek en Alles is Liefde (van dezelfde producenten) en met Paul de Leeuw in de hoofdrol (een dubbelrol zelfs), leek de film op voorhand verzekerd van een groot publiek. Een imposante opening á la Zwartboek, of recentelijk Valkyrie en Yes Man, bleef echter uit. Met 52.000 bezoekers in de eerste week hoeft Spion zich nergens voor te schamen, maar bleef de verwachte drukte (de film ging bovendien in 107 zalen in première en draaide in de grote bioscopen vier á vijf keer per dag) uit.

 

Met een omzet van 390.895 euro komt Spion van Oranje binnen op de derde plaats in de bioscoop top 20. Plaats 1 en 2 worden, net als vorige week, bezet door respectievelijk Benjamin Button (591.209 euro) en Valkyrie (428.417). Of Spion het lang vol weet te houden in de top van het klassement hangt af van de mond-tot-mond reclame bij het publiek. De eerste signalen zijn echter niet hoopgevend.

 

Oorlogswinter, dé hit van de afgelopen maanden, vinden we deze week terug op plaats 7. Met een totale omzet van bijna 5,6 miljoen euro heeft de film nu meer dan 750.000 mensen naar de zalen weten te lokken. Wit Licht zakte terug van plaats 10 naar 15 en is nu door zo’n 275.000 mensen gezien. Bride Flight is na zestien weken uit de top 20 verdwenen.

 

Afgelopen woensdag ging de charmante kinderfilm Kikkerdril in première. Wellicht dat Kikkerdril de jeugd en diens ouders net zo weet te bekoren als bijvoorbeeld Minoes en Het Paard van Sinterklaas.

 

De top 10 van week #6:
1. The curious Case of Benjamin Button
2. Valkyrie
3. Spion van Oranje
4. Yes Man
5. Desperaux; de dappere Muis
6. Australia
7. Oorlogswinter
8. Gomorra
9. Make it Happen
10. Revolutionary Road
(15. Wit Licht)