web analytics

Dertien Nederlandse jeugdfilms op Kinderfilmfestival Schlingel

Reacties zijn gesloten

Opnieuw is een groot aantal Nederlandse jeugdfilms te zien op een internationaal filmfestival. Tijdens de komende editie van het Schlingel Internationaal Filmfestival voor Kinderen en Jong Publiek in Chemnitz, Duitsland wordt er veel aandacht besteed aan de Nederlandse jeugdcinema.

Maar liefst dertien films uit Nederland worden er op het festival vertoond. Zij maken kans op in totaal twaalf prijzen, met een gezamenlijke waarde van 36.000 Euro, die worden toegekend door verschillende juries bestaande uit professionals, kinderen en tieners.

meeskees

Er zijn zes speelfilms geselecteerd voor Schlingel: 20 Leugens, 4 Ouders en een Scharrelei van regisseur Hanro Smitsman, de spannende technothriller App van Bobby Boermans, Koning van Katoren van Ben Sombogaart, Mees Kees van Barbara Bredero en de prijswinnende films De Groeten van Mike van Maria Peters en Spijt! van Dave Schram. De vertoningen van de laatste twee titels worden bijgewoond door respectievelijk scenarioschrijfster Willemine van de Wiel, en acteur Stefan Collier.

Daarnaast zijn er enkele korte films geselecteerd: Man in Pak van Anna van der Heide, Sweet Love van Albert Jan van Rees, De Maan van Anouar van Michiel Jaarsveld en de documentaire Geluiden voor Mazinvan Ingrid Kamerling.

Er worden ook een aantal korte animatiefilms voor kinderen vertoond: Spellbreaker van Janis Joy Epping en Diana van Houten in aanwezigheid van producent Joost Ranzijn, Dag Meneer de Vries van Mascha Halberstad en Kiekje van Arthur van Merwijk.

Het 18e Schlingel Filmfestival voor Kinderen en Jong Publiek vindt plaats van 14 tot en met 20 oktober.

Bron: EYE