web analytics

Doreen Boonekamp geridderd

Reacties zijn gesloten

Doreen Boonekamp is tijdens de Openingsavond van het 29e Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg Utrecht door Hare Majesteit benoemd tot Ridder in De Orde van Oranje-Nassau. Scheidend directeur Boonekamp ontving de versierselen uit handen van Minister Plasterk, voorafgaand aan de Openingsfilm.

Werklust
Minister Plasterk roemde haar bijzondere positie in het Nederlandse culturele veld. Eerder is dit al onderstreept met de toekenning van de Cultuurprijs van de stad. Minister Plasterk: ‘Doreen Boonekamp is acht jaar directeur geweest van dit festival, en in die periode is het festival uitgegroeid tot het grootste media-evenement van Nederland. In diezelfde periode ging de Nederlandse filmwereld haar ook steeds meer zien als een belangenbehartiger in het politieke krachtenveld. Ze is een gedreven persoon met een niet aflatende werklust. Soms lijkt het wel of ze dag en nacht bezig is met de belangen van de Nederlandse film. Het zijn allemaal karaktereigenschappen die in deze samenstelling iets speciaals hebben opgeleverd: een vrouw die met een natuurlijk gezag haar functies uitoefent, en daar weet ze mensen in mee te krijgen.’

Directeur
Sinds 2002 is Doreen Boonekamp directeur van het Nederlands Film Festival, waar zij haar carrière in 1990 begon. Gedurende deze periode heeft Doreen Boonekamp een nadrukkelijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling, professionalisering en internationale bekendheid van de Nederlandse  filmindustrie en het Nederlands Film Festival. Daarnaast is zij bestuurlijk  actief geweest voor verschillende culturele organisaties. Na afloop van het 29e filmfestival draagt Doreen Boonekamp haar functie over aan Willemien van Aalst.

Bron: NFF


Reacties zijn gesloten.