web analytics

Duitse sales-agent koopt ‘Matterhorn’

Reacties zijn gesloten

Matterhorn, het regiedebuut van Diederik Ebbinge, onder andere bekend van de cabaretgroep De Vliegende Panters, is aangekocht door de Duitse sales agent Media Luna. Media Luna zal de film wereldwijd gaan verkopen.

Matterhorn ging afgelopen zondag in première op het International Film Festival Rotterdam. Dit internationale succes is bijzonder: het IFFR is nog maar halverwege en de European Film Market, de jaarlijkse markt waar films worden verhandeld, is pas over een maand. Matterhorn wordt eveneens door het publiek zeer goed onthaald: momenteel staat de film op de tweede plaats in de strijd om de UPC Publieksprijs.

Matterhorn gaat over Fred (Ton Kas), een eenzame man die sinds de dood van zijn vrouw alleen in een gehucht woont. Zijn zoon ziet hij al jaren niet meer. Hij heeft buren, gaat naar de kerk, maar verder gebeurt er bitter weinig in zijn leven. Tot hij op een dag een toevallige ontmoeting heeft met een vreemdeling (René van ’t Hof) die in het dorp opduikt. Door het contact met deze vreemdeling weet Fred uit zijn beklemmende omgeving los te breken. Hij vindt de moed om met zijn verleden en zichzelf in het reine te komen.