web analytics

DVD-box 'Watch the Titles'

Reacties zijn gesloten

SubmarineChannel brengt voor de eerste keer in de filmgeschiedenis een DVD-box uit met een verzameling van de mooiste hedendaagse openingstitels. Deze unieke DVD-box bevat naast 38 titelsequenties van films, TV-series en games ook 9 exclusieve korte documentaires over toonaangevende titelmakers. 

Met de DVD uitgave wordt een overzicht gegeven van de spannendste, griezeligste, meest ontroerende en mooiste titels van de afgelopen zes jaar. De nadruk ligt op Europese en onafhankelijke films. Naast een overzicht van titelsequenties geven de korte documentaires interessante achtergronden en inspiratiebronnen van de makers prijs.  

Zowel Hollywood als onafhankelijke filmstudio’s investeren tijd en geld in het maken van de meest toepasselijke titelsequenties, omdat deze van cruciaal belang zijn voor de eerste indruk van hun film. Soms vertellen ze een eigen verhaal en is het een film op zich. Deze kunstwerken blijven vaak onderbelicht. Om deze pareltjes de aandacht te schenken die ze verdienen is in 2006 het project Forget the Film, Watch the Titles! gestart als website (watchthetitles.com). Deze populaire website kent inmiddels een collectie van meer dan 140 titels, waaronder die van Juno, The Pink Panther en God of War III. In het najaar van 2010 werd een verzamelprogramma van deze collectie vertoond op het grote doek in diverse Nederlandse filmtheaters. 

De DVD
De DVD-box bevat in totaal bijna 3 uur content met bekende, maar ook enkele niet eerder vertoonde titelsequenties, zoals Earthwork. De openingstitels van Wall Street: Money Never Sleeps van Oliver Stone zijn opgenomen, maar ook Nederlandse producties, zoals Dunya & Desie, De Griezelbus en Killzone 2. In de 9 korte documentaires komen internationaal bekende titelmakers zoals Richard Morrisson (Batman, Sweeney Todd) en Laurent Brett (Hostage) uitgebreid aan het woord. In het bijgevoegde boekje is extra informatie over alle titels en ontwerpers te vinden. 

Producent: SubmarineChannel (Femke Wolting & Bruno Felix)
Samensteller: Remco Vlaanderen
Totale speelduur: 2 DVD’s, 173 min.
Formaat: Pal & NTSC
Distributie: Idea Books, Filmfreaks, www.submarinechannel.com/shop 

De DVD-box is een productie van SubmarineChannel en is nu al te bestellen via de online winkel (submarinechannel.com/shop). Vanaf eind december is de DVD-box te koop in diverse CD/DVD speciaal zaken, boekhandels en museumwinkels in Nederland. SubmarineChannel.com is een internationaal webkanaal voor digitale films, interactieve comics, serious games en online documentaires. SubmarineChannel maakt deel uit van de Amsterdamse productiemaatschappij Submarine.

 

Een gedachte over “DVD-box 'Watch the Titles'

 1. Nooit klakkeloos een persbericht overtypen en geen onwaarheden verkondigen in persberichten.
  In 2007 is er een boek met dvd uitgebracht met daarin heel veel hele mooie credit rolls. 300 paginas en 150 titels op dvd…
  Het boek?

  Uncredited
  Gemma Solana / Antonio Bonue
  BIS publishers
  ISBN 978-90-6369-167-7

  Doet overigens niks af aan de uitgave van submarine…

Reacties zijn gesloten.