web analytics

Eerste beelden Komt een vrouw bij de dokter

Reacties zijn gesloten

Begin deze week werd de trailer van Komt een vrouw bij de dokter, het regiedebuut van Reinout Oerlemans, vrijgegeven. Bekijk hem hier.

Komt een vrouw bij de dokter
Komt een vrouw bij de dokter is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Kluun. Het boek, dat deels autobiografisch is, vertelt het verhaal van Stijn en Carmen. Een rijk en gezond stel. Ze hebben beiden een eigen bedrijf en zijn de trotse ouders van de eenjarige Luna. Aan geld en vrienden geen gebrek. Ze leven als God in Amsterdam. Totdat bij de mooie en optimistische Carmen borstkanker wordt geconstateerd. Op slag verandert hun wereld in een rollercoaster-rit langs artsen en ziekenhuizen. De hedonistische Stijn gaat trouw mee naar Carmens chemokuren en bestralingen, maar stort zich ’s avonds in het nachtleven en op de vrouwen van Amsterdam, Miami en Breda.

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver.

Regiedebuut
Komt een vrouw bij de dokter betekent het regiedebuut voor Reinout Oerlemans. “Ik dacht wel even ‘Arnie gaat een film maken’”, aldus Van Houten, doelend op het personage uit de soap Goede Tijden, Slechte Tijden dat Oerlemans jaren speelde. Na een gesprek op het strand in Los Angeles, de Amerikaanse stad waar Oerlemans tegenwoordig woont, durfde de Zwartboek-ster het wel aan.  ”Hij heeft mij totaal overtuigd. Het is een risico voor iedereen, maar dat is alles wat je doet. En ik heb wel vaker met regisseurs aan hun eerste film gewerkt.”

Ook Atsma (Voetbalvrouwen) had eerst zo zijn bedenkingen. ”Maar na ons eerste gesprek had ik zoiets van ‘ik ben helemaal om’.” Kluun zelf bekijkt het nuchter: “‘Komt een vrouw bij de dokter’ betekende ook mijn debuut. Ik heb alle vertrouwen in Oerlemans.”

Komt een vrouw bij de dokter werd in de zomer opgenomen in onder andere Amsterdam, Miami en Barcelona. De film draait vanaf 26 november in de bioscoop.

Een gedachte over “Eerste beelden Komt een vrouw bij de dokter

  1. Op zich ziet het er goed uit, maar het lijkt alsof de makers van de trailer eigenlijk niet echt een keuze konden maken bij de eindmontage waardoor die nét iets (zeg maar een halve minuut) te lang is.

Reacties zijn gesloten.