web analytics

EYE en VPRO starten live magazine

Reacties zijn gesloten

Op 14 september gaat het eerste EYE Filmcafé van start in VPRO De Avonden op Radio 6 en in EYE. Te gast in de eerste aflevering van dit gratis toegankelijke live magazine zijn Jeroen Willems, Eddy Terstall, Robert Oey en Arnon Grunberg. De presentatie is in handen van Lotje IJzermans en vaste tafeldame is filmliefhebber en filosoof Stine Jensen.

EYE Filmcafé in VPRO De Avonden wordt op 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december 2012 opgenomen van 17.00 tot 18.00 in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam, en is daarna om 22.00-23.00 te beluisteren op Radio 6 bij VPRO De Avonden.

Elke tweede vrijdag van de maand spreekt presentator Lotje IJzermans (VPRO De Avonden) met verschillende gasten over film in alle soorten en maten: van arthouse en cult tot Hollywood. Vaste tafeldame is filmliefhebber Stine Jensen, die filosofisch licht laat schijnen op opmerkelijke filmzaken. Film- en kunstrecensent Floortje Smit (de Volkskrant) en Ronald Simons (EYE) signaleren nieuwe trends. Ook worden er elke aflevering vijf prikkelende vragen gesteld aan een Nederlandse filmmaker en wordt een hoofdgast geïnterviewd. Wisselende bands zullen de uitzending live muzikaal begeleiden.

Programma 14 september
Hoofdgast van het eerste EYE Filmcafé is acteur Jeroen Willems, met live begeleiding door de band Awkward I. Andere gasten zijn: Eddy Terstall en Arnon Grunberg, die met Robert Oey praat over zijn film Gesneuveld.

Opname gratis toegankelijk
EYE Filmcafé is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Het programma wordt opgenomen van 17.00 tot 18.00 in EYE bar-restaurant en is later op die avond (22.00-23.00) semi-live te beluisteren op radio 6 bij VPRO De Avonden.