web analytics

Film Heddy Honigmann in première op IFFR

Reacties zijn gesloten

Heddy Honigmann’s nieuwste film ‘En op ‘n Goede Dag’ gaat in première tijdens het International Film Festival Rotterdam op 29 januari a.s. De film is een mix van fictie en documentaire en gaat over het dragen van hoofddoeken. Heddy Honigmann heeft de film speciaal gemaakt voor de 6 dvd box Heddy Honigmann in Focus van Beeld en Geluid. Deze dvd box is een uitgave in de Beeld en Geluid reeks Dutch Documentary Collection. Voorafgaand aan de première krijgt Heddy Honigmann het eerste exemplaar uitgereikt.

Honigmann schreef het scenario voor ‘En op ’n Goede Dag’ met haar zoon Stefan van de Staak. Acteurs Maryam Hassouni (Dunya en Desi, Flikken Maastricht) en Nasrdin Dchar (Shouf Shouf Habibi, Rabat, winnaar Gouden Kalf) spelen de hoofdrollen. In de film maakt Honigmann gebruik van ‘found footage’: bestaand bronmateriaal, in dit geval afkomstig van de archieven van Beeld en Geluid. De film werd mede gerealiseerd door Binger Filmlab en De Productie.

Dutch Documentary Collection
In de reeks Dutch Documentary Collection brengt Beeld en Geluid de hoogtepunten uit het werk van Nederlandse documentairemakers uit op dvd. In de jaarlijkse In Focus-uitgave staat een hedendaagse Nederlandse documentairemaker centraal, die voor Beeld en Geluid een film maakt geïnspireerd op de audiovisuele archieven. De opdrachtfilm wordt samen met een selectie uit het werk van de documentairemaker uitgebracht op dvd, voorzien van een boek waarin het oeuvre wordt toegelicht. Bovendien wordt het werk van de documentairemakers bijeengebracht in het archief van Beeld en Geluid, zodat het werk van deze jonge generatie documentairemakers optimaal bewaard wordt. De Dutch Documentary Collection komt tot stand onder het conserverings- en digitaliseringsproject Beelden voor de Toekomst.

Eerder verschenen in dezelfde serie dvd-boxen van John Appel In Focus, Herman van der Horst, Louis van Gasteren en Hans Heijnen in Focus. Alle Dutch Documentary Collection uitgaven zijn nu verkrijgbaar in de webshop van Beeld en Geluid. Bovendien geeft Beeld en Geluid twee kaarten voor de première van ‘En op ’n Goede Dag’ kado bij aanschaf van Heddy Honigmann in Focus: www.webshop.beeldengeluid.nl