web analytics

Film naar Vlaamse serie 'Code 37'

Reacties zijn gesloten

Starway Film Distribution (SFD) en de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) kondigen de productie van de bioscoopfilm ‘Code 37- de film’.  aanDe film zal te zien zijn in de Vlaamse bioscopen vanaf 26 oktober 2011.

‘Code 37 – de film’ is gebaseerd op de gelijknamige serie die vorig jaar op vtm werd uitgezonden en waarvan de tweede jaargang in het voorjaar op antenne komt. De serie groeide binnen de kortste keren uit tot een benchmark binnen het fictieaanbod op vtm.  Niet alleen scoorde de reeks sterk in kijkcijfers en marktaandelen maar ook de waardering bij het publiek en in de media was zeer opvallend.

SFD en VMMa benadrukken dat ‘Code 37 – de film’ gebaseerd is op een origineel script dat momenteel wordt ontwikkeld door een team van scenaristen. De film focust op de zogenaamde privé-queeste van Hannah Maes (Veerle Baetens). Ze wordt geconfronteerd met een zedenzaak die alleen kan opgelost worden als ze erin slaagt ook haar eigen familiegeheimen te ontrafelen. En daarvoor moet Hannah keuzes maken die eigenlijk niemand wil maken.

‘Code 37 – de film’ wordt de eerste Vlaamse film die door het pas opgerichte SFD verdeeld zal worden. Wim Hubrechtsen, bestuurder SFD: ‘Hiermee worden de activiteiten van SFD uitgebreid tot de lokale filmsector. De focus blijft op de internationale filmcataloog van Entertainment One maar tevens op de films die op één van de zenders van de Vlaamse Media Maatschappij worden uitgezonden of de films waar ze partner van zijn. Dit is in ieder geval een nieuwe belangrijke stap in de uitbouw van SFD.’

De film wordt, net als de serie, geproduceerd door Dirk Impens van Menuet (recent ook ‘De Helaasheid der Dingen’) en geregisseerd door Jakob Verbruggen. De opnames van de film starten op 21 maart 2011. De release van de film op 26 oktober 2011 zal gepaard gaan met een grootse première.

Bron: TV-visie.be