web analytics

Filmfonds steunt nieuwe projecten

Reacties zijn gesloten

Drie speelfilms en een lange animatiefilm krijgen van het Nederlands Filmfonds een realiseringsbijdrage. Een Vlaamse speelfilm en een documentaire ontvangen een realiseringsbijdrage van het Nederlands Filmfonds in het kader van de samenwerking met het Vlaams Audiovisueel Fonds. Twee Nederlandse speelfilms en een documentaire ontvangen op hun beurt een bijdrage van het Vlaams Audiovisueel Fonds

J. Kessels: The Movie krijgt € 450.000 realiseringsbijdrage.
Regie: Erik de Bruyn
Scenario: Jan Eilander, gebaseerd op J. Kessels, the Novel van P.F. Thomese
Productie: CTM LEV Pictures
Genre: Misdaad
Logline: Het ongelooflijke filmverhaal van de bizarre roadtrip die de literaire pulpschrijver Frans maakt met zijn favoriete personage J. Kessels. In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessel z’n oude Toyota Kamikaze van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikandellenhandelaar. Ondertussen wordt Frans steeds vaker geplaagd door hardnekkige pre-masturbatante dromen over Brigit, het meisje uit de Snackbar van Vroeger. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: Makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

Boy 7 krijgt € 525.000 realiseringsbijdrage.
Regie: Lourens Blok
Scenario: Marco van Geffen, Philip Delmaar, gebaseerd op het boek van Mirjam Mous Productie: Lemming Film
Genre: Thriller
Logline: Wanneer Sam (17) midden in een drukke metro bij bewustzijn komt, weet hij niet hoe hij daar gekomen is, waar hij vandaan komt of hoe hij heet. Met behulp van medereiziger Lara (18) gaat hij verbeten op zoek naar zijn identiteit, en komt langzaam tot het besef dat zijn leven in groot gevaar is…

De lange animatiefilm Pim & Pom, Het Grote Avontuur krijgt € 350.000 realiseringsbijdrage.
Regie: Gioia Smid
Scenario: Fiona van Heemstra, Tingue Dongelmans
Art Direction: Marieke van Middelkoop
Productie: Flinck Film i.s.m. Pim & Pom
Genre: Kinder-/familiefilm
Logline: De vriendschap tussen de impulsieve avontuurlijke Pim en de voorzichtige bedachtzame Pom wordt flink op de proef gesteld als ze samen de weg naar huis moeten vinden.

De minoritaire coproductie met Finland They Have Escaped krijgt € 150.000 realiseringsbijdrage.
Regie en scenario: Jukka-Pekka Valkeapää
Productie: Helsinki- filmi (FI), Revolver Amsterdam(NL)
Genre: Drama
Logline: A story of escape from society, young love, and a world that is wild and free.

In het kader van de samenwerking tussen het Vlaams Audio Visueel Fonds (VAF) en het Filmfonds zijn ondersteund:

De Vlaams majoritaire coproductie met Nederland Welp krijgt € 150.000 realiseringsbijdrage.
Regie: Jonas Govaerts
Scenario: Roel Mondelaers, Jonas Govaerts
Productie: Potemkino (BE), Submarine (NL), AT Production (BE)
Genre: Horror
Logline: Sam, een fantasierijke twaalfjarige, vertrekt op scoutskamp. Hij heeft als enige door dat er gevaar schuilt in de bossen, in de gedaante van de Stroper en diens helper Boskind. Slaagt Sam erin de scouts uit de klauwen van de Stroper te houden, voor het Kwade in hem de overhand neemt?

De Vlaams majoritaire coproductie met Nederland Beneath the Surface krijgt € 50.000 realiseringsbijdrage. 
Regie en scenario: Alex Debreczeni
Productie: Timescapes (BE), Volya Films (NL)
Genre: Documentaire
Logline: In het verdronken dorp Bözödújfalu in Transsylvanië woonden tot 25 jaar geleden vijf verschillende geloofsovertuigingen in alle vrede samen. De overlevenden organiseren nu een herdenkingskamp, in een (vergeefse?) poging om de waarden van hun bijzondere gemeenschap door te geven aan de volgende generaties.

De Nederlands majoritaire coproductie met België Onder het Hart krijgt € 150.000 realiseringsbijdrage van het Vlaams Audiovisueel Fonds.
Regie: Nicole van Kilsdonk
Scenario: Peer Wittenbols
Productie: Waterland Film (NL), A Private View (BE)
Genre: Drama
Logline: De 37-jarige Masha krijgt een liefdesrelatie met Luuk, vader van twee kinderen en net gescheiden. Niets lijkt hen in de weg te staan totdat Luuk plots ongeneeslijk ziek is en Masha opeen ‘statusloos’ blijkt. De ex van Luuk en zijn kinderen willen ook voor hem zorgen en claimen hem. Een schrijnende liefde waarin alle verhoudingen opnieuw moeten worden onderzocht.

De Nederlands majoritaire coproductie met België Knuckles’ last Tape krijgt € 50.000 realiseringsbijdrage van het Vlaams Audiovisueel Fonds.
Regie en scenario: Jos de Putter
Productie: Dieptescherpte (NL), Cobra Films (BE)
Genre: Documentaire
Logline: Knuckles’ last Tape toont de levensverhalen van twee heel beroemde chimpansees, die hun levens slijten in een tehuis voor bejaarde apen. De derde hoofdpersoon is een half verlamde chimpansee, die het commentaar verzorgt. De film toont zo de Werdegang van onze evolutionaire voorganger. Een poëtisch, maar avontuurlijk, tragikomisch en schril portret dat ons een bijzondere spiegel voor houdt.

De Nederlands majoritaire coproductie met België Ravenkreek krijgt € 50.000 realiseringsbijdrage van het Vlaams Audiovisueel Fonds.
Regie: Yi Zhao
Scenario: Yi Zhao, Robert van Dijk
Productie: Armadillo Film (NL), Kris Mergan (BE)
Genre: Drama
Logline: Een jonge vrouw die onlangs haar man is verloren, kneedt van de aarde van zijn graf een pop. Deze pop komt ’s nachts tot leven en zorgt voor een wonderbaarlijke hereniging met haar man. De volgende dag blijkt ze zwanger te zijn.