web analytics

Geld voor western Koolhoven en ‘Beyond Sleep’

Reacties zijn gesloten

In het kader van het nieuwe samenwerkingsproject DUTCH CROSS OVER zijn de speelfilms Brimstone en Beyond Sleep geselecteerd voor realiseringsbijdrage van het Filmfonds van maximaal € 750.000. Daarnaast ontvangen beide projecten de reguliere omroep- en CoBO-bijdrage.

logofilmfonds

Brimstone, een coproductie tussen vijf landen is een western/thriller van de hand van scenarist/regisseur Martin Koolhoven en producent N279 Entertainment. Beyond Sleep is de boekverfilming van de literaire klassieker Nooit meer Slapen van W.F. Hermans door scenarist/regisseur Boudewijn Koole en producent KeyFilm.

Met Dutch Cross over ondersteunen het Nederlands Filmfonds, NPO en CoBO de productie van twee auteurfilms met culturele waarde die de potentie hebben om een bioscooppubliek van minimaal 50.000 mensen te bereiken én zich tevens internationaal te onderscheiden.

Brimstone
Scenario en regie: Martin Koolhoven
Producent: N279 Entertainment, Els Vandevorst
Omroep: AVRO
Coproducenten: Prime Time (België), The Film Farm (Canada), Illusion Film (Zweden) en F&ME (Groot Brittannië)
Distributeur: A-Film Benelux
Logline: Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische western over een jonge vrouw wiens leven (en dat van haar gezin) op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

Beyond Sleep
Scenario en regie: Boudewijn Koole,
naar het boek van Willem Frederik Hermans, uitgegeven door uitgeverij De Bezige Bij, Amsterdam
Producent: KeyFilm, Hanneke Niens & Hans de Wolf
Omroep: VPRO
Coproducent: Neofilm (Noorwegen), Schiwago Film (Duitsland)
Distributeur: Wild Bunch Benelux
Logline: De overlevingstocht van een jonge geoloog op zoek naar een steen die uit de lucht is gevallen. Hij zoekt, struikelt en moet afzien op de wrede toendra van Noord Europa. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin. Beyond Sleep: Een Europese Into the Wild over het nietsontziend lot van de struikelende mens.

Een gedachte over “Geld voor western Koolhoven en ‘Beyond Sleep’

  1. Zou het dan toch gaan gebeuren, die eerste Nederlandse western? Moet Martin Koolhoven wel even gaan minderen met twitteren, anders gaan de opnamen zowaar nog langer duren dan die van Eyes Wide Shut.

Reacties zijn gesloten.