web analytics

Gelukkige Huisvrouw over 500.000-grens

Reacties zijn gesloten

De Gelukkige Huisvrouw, de speelfilm van regisseur Antoinette Beumer en producent Eyeworks Film & TV Drama, heeft sinds de release op 15 april een half miljoen bezoekers naar de bioscoop getrokken. De boekverfilming van Heleen van Royen zet het succes voort van Eyeworks na Komt Een Vrouw Bij de Dokter.

De Gelukkige Huisvrouw waarin Carice van Houten en Waldemar Torenstra de hoofdrollen vertolken, heeft al eerder een tweetal awards in de wacht gesleept; de Gouden Film voor 100.000 en Platina Film voor 400.000 bezoekers.

In de film De Gelukkige Huisvrouw schiet de stralende jonge vrouw Lea (Carice van Houten), door de bepaald niet vlekkeloze geboorte van Harry jr., in een angstaanjagende psychose. Het gevecht wat volgt, in het gesticht tussen haar ‘mede-gekken’,  en eenmaal weer thuis met haar moeder, haar man en het verleden, maakt De Gelukkige Huisvrouw tot een ontroerend, aangrijpend maar vooral ook geestige film over de universele thema´s als geboorte, dood  en moederschap.

De samenwerking tussen Eyeworks Film & TV Drama (De Brief Voor De Koning, Kom Een Vrouw Bij De Dokter, De Gelukkige Huisvrouw) en Inspire Pictures continueert met de films Dik Trom en New Kids Turbo die beiden in december in première gaan.  De filmdistributie is in handen van Benelux Film Distributors.

Bron: BFD