web analytics

‘Gesneuveld’ in premiere tijdens NFF

Reacties zijn gesloten
Gesneuveld, de nieuwe film van Robert Oey (scenario en regie), gaat op zondag 30 september 2012 in première tijdens de 32e editie van het Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Tussen 2006 en 2010 sneuvelden vijfentwintig Nederlandse militairen in Afghanistan. Vijfentwintig keer heeft het Ministerie van Defensie een berichtgever op pad moeten sturen met het nieuws dat een zoon, echtgenoot, vader of beste vriend op gewelddadige wijze om het leven was gekomen. Jongemannen meestal, in de kracht van hun leven, met een diepgevoelde wens om in het leger, ver weg van huis, te gaan vechten. In Gesneuveld tonen nabestaanden en militairen hun verdriet, hun frustratie, hun woede en hun kracht. Er worden vragen gesteld, veel vragen, maar antwoorden blijken onbevredigend. De achterblijvers laten uiteindelijk zien dat ze hun geliefden los moeten laten, om zelf met het leven door te kunnen gaan.

Gesneuveld is een productie van Pieter van Huystee Film, in coproductie met HUMAN. De documentaire is tot stand gekomen in het kader van TELEDOC, een samenwerking van CoBO, het Nederlands Filmfonds en NPO.

Cinema Delicatessen verzorgt de distributie. Gesneuveldis vanaf 11 oktober te zien in de filmtheaters.