web analytics

Gijs Scholten van Aschat in nieuwe horrorfilm ‘De Poel’

Reacties zijn gesloten

Acteur Gijs Scholten van Aschat speelt één van de hoofdrollen in de horrorfilm De Poel. De opnames starten naar verwachting eind van deze zomer en de geplande releasedatum in de bioscoop is januari 2013.

De Poel wordt ‘een edgy thriller/horrorfilm zoals die in Nederland nog niet eerder gemaakt is.’ Dat hebben de producenten, House of Netherhorror en Fu Works, en Just Film Distribution tijdens het Filmfestival in Cannes bekend gemaakt.

Een gedeelte van de financiering voor De Poel wordt bijeengebracht door ‘crowdfunding’ via het Nieuw Nederlands Film Platform (www.nnfp.nl), waar participanten zich voor een bedrag van 6 euro per maand kunnen inschrijven. Daarmee combineert het NNFP een lidmaatschapselement met de conventionele principes van crowfdfunding, die doorgaans gebaseerd zijn op donaties van kleine bedragen. Participanten delen mee in de opbrengsten van de film.

De Poel is de eerste lange speelfilm van Chris W. Mitchell (scenario en regie). Eerder maakte hij diverse korte films, waaronder The Prodigal Son, Nachtbijter, Jigsaw en Birthday Boy (de laatste drie voor NTR Kort!). Tevens assisteerde Mitchell regisseur Rudolf van den Berg bij diens films Tirza en Suskind. Bij laatstgenoemde was hij tevens coscenarist.

Gijs Scholten van Aschat is behalve hoofdrolspeler tevens coscenarist van De Poel. Eerder was hij onder meer te zien in de speelfilms Tirza, De Passievrucht, De Grot en Cloaca. In de maand juni staat hij op het toneel in Kat op een heet zinken Dak (Toneelgroep Amsterdam) en vanaf 29 augustus in een reprise van Richard III (Orkater).

In De Poel gaan twee gezinnen wildkamperen aan de oever van een ogenschijnlijk idyllisch bosmeertje. Een onbekende kracht lijkt het gezelschap vervolgens niet meer te willen laten gaan en al spoedig slaan rotting, bederf en waanzin toe.

De Poel wordt gecoproduceerd door Jan Doense, Herman Slagter (House of Netherhorror) en San Fu Maltha (Fu Works). Antonino Lombardo (Prime Time) is de Belgische coproducent. De distributie in Nederland en België is in handen van Just Bridge Entertainment en de internationale verkoop wordt verzorgd door het Spaanse Film Factory Entertainment, dat eerder Dick Maas’ Sint wereldwijd verkocht.