web analytics

'Gooische Vrouwen' nu al Goud

Reacties zijn gesloten

Gooische Vrouwen de Film heeft op de dag van release al de status van Gouden Film bereikt. Nooit eerder behaalde een Nederlandse film zo snel de Gouden Film status.

De film ging dinsdag officieel in premiere in het DeLaMar Theater. Gelijktijdig vonden voorpremieres plaats in verschillende theaters door het hele land. Gisteren, op de dag van de landelijke release, bereikte de film al de magische grens van 100.000 bezoekers. Regisseur Will Koopman, Linda de Mol, Susan Visser en Lies Visschedijk kregen hiervoor de Gouden Film uitgereikt in Bioscoop Cinema in Huizen.

Met een openingsavond van ruim 37.393 bezoekers overtreft Gooische Vrouwen ook andere openingen van Nederlandse films als Komt een Vrouw bij de Dokter (32.787), New Kids Turbo (31.723) en Alles is Liefde (13.228).

In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. Cheryl’s man, Martin, wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claires dochter en dus ook haar kleinzoon vertrekken naar Burkina Faso voor drie jaar. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen en tot overmaat van ramp besluit Vlinder bij haar vader te gaan wonen, omdat ze haar moeder een slet vindt. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.

De film is in ruim 145 zalen in heel Nederland te zien.