web analytics

Gouden Film voor ‘De Nieuwe Wildernis’

Reacties zijn gesloten
Vandaag, op Dierendag, heeft de natuurfilm De Nieuwe Wildernis van regisseur Mark Verkerk en ecoloog/natuurfotograaf Ruben Smit de status van Gouden Film bereikt. Al meer dan 100.000 bezoekers hebben de film in de bioscoop gezien sinds de publiekspremière op donderdag 26 september tijdens het Nederlands Film Festival. De Gouden Film werd namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uitgereikt op de Oostvaardersplassen.
In één van ‘s werelds dichtst bevolkte landen heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure: de Oostvaardersplassen. In De Nieuwe Wildernis bepaalt de natuur het ritme. Twee jaar lang volgde een filmteam de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden ter wereld. Het resultaat is een natuurfilm zoals die niet eerder in Nederland is gemaakt. Het is een plek die in de lente en zomer een paradijs vormt, maar in de winter een grimmig landschap. Er is minder voedsel waardoor de bewoners van de graslanden en moerassen keuzes moeten maken die van levensbelang zijn.
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de betrokken scenarioschrijvers. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.
EMS FILMS (Ton Okkerse en Ignas van Schaick) produceerde de film. De bioscoopdistributie wordt verzorgd door Dutch FilmWorks. De Nieuwe Wildernis draait momenteel in 130 bioscoopzalen in Nederland.