web analytics

Gouden Film voor ‘De Groeten van Mike!’

Reacties zijn gesloten

De Groeten van Mike! van regisseur Maria Peters heeft de status van Gouden Film bereikt. Sinds de release op woensdag 12 december hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film in de bioscoop gezien. Hoofdrollen zijn voor Maas Bronkhuyzen, Bracha van Doesburgh, Leona Philippo en Faas Wijn.

De Groeten van Mike! vertelt het verhaal van Mike. Hij heeft maanden in het ziekenhuis gelegen en mag nu eindelijk naar huis, maar zijn moeder komt hem maar niet ophalen. Een lieve verpleegkundige schakelt uit bezorgdheid Jeugdzorg in en het lijkt erop dat Mike naar een pleeggezin moet. Belachelijk, vindt Mike. Hij weet ook wel dat zijn moeder soms wat teveel drinkt, maar hij kan toch ook voor zichzelf zorgen? Samen met zijn kamergenootje Vincent, bedenkt hij allerlei manieren om de plannen van Jeugdzorg te dwarsbomen. Lukt het hem om kerst thuis bij zijn moeder te vieren?

Regisseur Maria Peters was eerder verantwoordelijk voor de familiefilms Pietje Bell (1&2), Kruimeltje en De Tasjesdief, films die gezamenlijk een kleine drie miljoen bezoekers trokken.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.