web analytics

Gouden Film voor ‘Dolfje, Weerwolfje’

Reacties zijn gesloten

Dolfje Weerwolfje van regisseur Joram Lürsen en scenarist Tamara Bos heeft sinds de release op woensdag 30 november meer dan 100.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken. Dat betekent een Gouden Film voor deze familiefilm, naar het gelijknamige boek van Paul van Loon. In Amsterdam werd aan regisseur Joram Lürsen, producent Burny Bos en hoofdrolspeler Ole Kroes de Gouden Film uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Dolfje Weerwolfje gaat over de kleine Dolfje die niet weet wat hem overkomt als hij op de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig wolfje. Bij het licht van de volle maan springt hij uit het raam van zijn kamertje, de vrijheid tegemoet. Hij rent door het park en de tuin van de buren, vrolijk jagend op eenden en kippen. Als het licht wordt keert hij doodmoe huiswaarts, om een paar uur later wakker te worden als jongetje. Zijn pleegbroertje Timmie vindt het vet en doopt hem ‘Dolfje Weerwolfje’. De gevoelige Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn. Hij is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken wie hij werkelijk is. Dolfje wil zijn geheim koste wat kost bewaren. Maar of dat gaat lukken? Het is tenslotte iedereen maand wel een keer volle maan…

Dolfje Weerwolfjewerd geproduceerd door BosBros in coproductie met de AVRO en Ciné Cri de Coeur / België. De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Dolfje Weerwolfje draait momenteel in 131 zalen in Nederland.

Reacties zijn gesloten.