web analytics

Gouden Film voor ‘Dummie de Mummie’

Reacties zijn gesloten

In ruim één week bezochten meer dan 100.000 bezoekers deze herfstvakantie de familiefilm Dummie de Mummie van regisseur Pim van Hoeve en producent Paul Voorthuysen. Het scenario is geschreven door Tijs van Marle. Vandaag kregen acteurs Roeland Fernhout en Julian Ras, regisseur Pim van Hoeve, producent Paul Voorthuysen en associate producer Katja Scheffer de Gouden Film overhandigd in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. De film ging in première op het Nederlands Film Festival en is sinds donderdag 9 oktober in de bioscoop te zien.

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en er gebeurt nooit iets in het plattelandsdorp waar je woont. Dan zit er op een dag opeens een levende mummie op je bed. Wat doe je dan? Goos en zijn vader Klaas besluiten om net te doen alsof Dummie hun Egyptische neefje met veel brandwonden is. Dat idee loopt uit op een heel stoer avontuur. Want Dummie moet natuurlijk mee naar school, maar mag nooit zijn magische scarabee kwijtraken. Als twee pestkoppen van de school er toch mee vandoor gaan, moet Goos laten zien hoeveel hij overheeft voor zijn beste vriend! Dummie de Mummie is gebaseerd op gelijknamige boekenreeks van Tosca Menten.

Dummie de Mummi is geproduceerd door Paul Voorthuysen Pictures in coproductie met Nickelodeon. De film werd mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie. Dummie de Mummie draait momenteel in 122 bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film, Tijs van Marle.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt Dummie de Mummie kans op het UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm 2015. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2014 tot 1 september 2015.