web analytics

Gouden Film voor 'Het Geheim'

Reacties zijn gesloten

De familiefilm Het Geheim van regisseur Joram Lürsen heeft de status van Gouden Film bereikt. Sinds de Nederlandse bioscooprelease van woensdag 1 december, hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film gezien. Vandaag kregen hoofdrolspelers Theo Maassen en Thor Braun (vader en zoon Stikker) en regisseur Joram Lürsen de Gouden Film overhandigd. Het Geheim is de dertiende Nederlandse film die dit jaar de Gouden Film krijgt overhandigd.

In Het Geheim leert de achtjarige Ben goochelen en hij is gefascineerd door de grote verdwijntruc. Als zijn vriendinnetje Sylvie echter in rook opgegaan lijkt te zijn, ontaardt dit in een landelijk schandaal wat Ben en zijn familie meesleurt in een spannend avontuur. Ben moet erachter komen wat echt is en wat een illusie.
 
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Dit jaar zijn er in totaal 13 Gouden Films, 3 Platina Films, 1 Diamanten Film en 1 Kristallen Film uitgereikt.
 
Het Geheim  is geproduceerd door IDTV Film in coproductie met de AVRO. Naar een scenario van Frank Ketelaar. De film is tot stand gekomen met  steun van het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO Fonds.
 
A-Film verzorgt de bioscoopdistributie van de film. Het Geheim is momenteel nog in 114 bioscopen te zien.