web analytics

Gouden Pen voor Tamara Bos en Lex Wertwijn

Reacties zijn gesloten

Vandaag zijn op de Dag van het Scenario tijdens het Nederlands Film Festival aan de scenarioschrijvers Tamara Bos voor BRAMMETJE BAAS, en aan Lex Wertwijn voor DE VERBOUWING de Gouden Pennen uitgereikt voor het bereiken van de status van Gouden Film. Beide films hebben afgelopen maand in de bioscoop het bezoekersaantal van 100.000 weten te  halen. Jean van de Velde, voorzitter Netwerk Scenarioschrijvers, overhandigde de scenarioschrijvers de Gouden Pennen met inscriptie.

Het Netwerk Scenarioschrijvers is de initiatiefnemer van de Gouden Pen en wil het scenariovak die plek geven die het toekomt en de scenarioschrijver eren voor zijn aandeel in het succes van de Gouden Film. Waar een scenarioschrijver onontbeerlijk is bij het zaaien van een film, daar wordt hij bij het oogsten ervan vaak vergeten. Het Netwerk Scenarioschrijvers streeft ernaar de positie van de scenarioschrijvers te versterken middels vele en zeer diverse formele en informele activiteiten.

Tamara Bos: ‘Ik wil niet zeuren en klagen, maar goede scripts leiden wel ergens toe!’

Lex Wertwijn: ‘Bedankt en nu is het feest!’

Jean van de Velde: ‘Naamsvermelding kan ook geen kwaad voor het soms iets te kleine ego van veel schrijvers. Daar krijgen ze zelfvertrouwen van!’