web analytics

Hanro Smitsman en Corrino Media Group bundelen krachten

Reacties zijn gesloten

Vanaf 1 oktober zullen regisseur Hanro Smitsman en scenarist Germen Boelens hun krachten bundelen met multimediaal productiehuis Corrino Media Group. Zij gaan zich richten op het schrijven, produceren en regisseren van (speel)films voor bioscoop en televisie, drama series en korte films.

‘Wij zijn enorm blij met deze uitbreiding van het team bij Corrino. Het is een enorme stap voorwaarts in onze ambitie naar het maken van kwalitatief hoogstaand drama op zowel nationaal als internationaal gebied’, aldus algemeen directeur Atilla Meijs.

Zo ziet Corrino uit naar de ontwikkeling van de internationale speelfilm ‘The Lost Son’, van Hanro Smitsman. Een oorlogsdrama, waarin een jonge Britse soldaat en een oude Afghaanse leraar tot elkaar veroordeeld worden. Voor de ontwikkeling van het scenario heeft Corrino de Stimulans voor Succesprijs mogen ontvangen van het Nederlandse Filmfonds, vanwege het artistieke succes van ‘Schemer’, eveneens van Hanro Smitsman.

Hanro Smitsman (producent, regisseur, scenarioschrijver) heeft vele prijswinnende films op zijn naam staan, waaronder de speelfilms Schemer (2010), Skin (2008), de TV-serie Eileen (2011) en de korte films Raak (2006) en Dajo (2004). “Verhalen vertellen is een eeuwenoude vorm van communicatie. Verzonnen verhalen zijn nodig om elkaars blik op de wereld te vergroten.”

Germen Boelens (producent, scenarioschrijver) is al geruime tijd partner van Hanro bij het schrijven van films, waaronder de televisiefilm Skin (2008) en korte film Schattebout (2009). “Corrino Drama wordt de spin in het web van filmprofessionals. We willen conceptueel sterke, eigen producties realiseren, en nodigen schrijvers en filmmakers ook van harte uit om hun verhalen en concepten met ons te delen.”

Zowel Smitsman als Boelens blijven ook actief op producties in samenwerking met andere filmproducenten.