web analytics

Loes Haverkort en Jelle de Jong in ’10 voor Twaalf’

Reacties zijn gesloten

Op 24 en 25 september vinden in Leiden en Amsterdam de opnamen plaats van de korte kinderfilm 10 voor Twaalf, die producent NL Film ter gelegenheid van haar 10-jarig jubileum maakt samen met de 14-jarige schrijfster Celine van Tol. Celine was eerder dit jaar de winnaar van de actie ‘Maak Met Ons Je Eigen Film’ van NL Film.

De opnames van 10 voor Twaalf vinden plaats op maandag 24 september in o.a. het Rijksmuseum voor Oudheden (RMO) in Leiden en op dinsdag 25 september in de omgeving van Amsterdam. Op beide dagen is pers van harte welkom op de set.

NL Film producent Alain de Levita: “Ik vond het een leuk idee om ter ere van ons 10 jarig bestaan een prijsvraag uit te schrijven voor kinderen. Het verhaal van de 14-jarige Celine is spannend, grappig en bijzonder. Speciaal voor deze film fungeer ik dinsdagavond met mijn eigen bootje als safety crew tijdens een stuntsprong van een brug. We gaan er een hele mooie film van maken.”

10 voor Twaalf is een spannende en avontuurlijke korte kinderfilm van ongeveer 15 minuten. De film vertelt het verhaal van de 10 jarige tweeling Remco en Sofia. Zo op het oog mag dit tweetal dan veel van elkaar weg hebben, als het hun beide karakters betreft, verschillen ze als dag en nacht. Wanneer hun ouders het tweetal voor het eerst een paar dagen alleen laat, wordt de relatie tussen broer en zus behoorlijk op de proef gesteld. Maar een bezoek aan het Museum voor Oudheden zet de gemoederen pas echt op scherp wanneer Remco opzettelijk een vervloekte steen aanraakt …

NL Film bewerkte het verhaal van Celine van Tol tot een filmscenario en regisseur Diede in ’t Veld, bekend van o.a. Spangas en Vrijland zal de film regisseren. Celine is beide dagen bij de opnamen van haar film aanwezig. De hoofdrollen van Remco en Sofia worden gespeeld door de tweeling Redmar en Java Siegertsz, die ondanks hun jeugdige leeftijd al veel acteerervaring hebben. Zo speelde Java in Het Geheim en Redmar in Overspel. Samen waren zij te zien in de film Alles is Liefde en ’t Vrije Schaep. Rond de 30 worden Remco en Sofia gespeeld door Jelle de Jong (Dokter Deen) en Loes Haverkort (Dik Trom, Mijn Opa de Bankrover). Op oudere leeftijd worden zij gespeeld door de ervaren karakteracteurs René Retèl en Trudy Labij.

De première van 10 voor Twaalf vindt plaats op 15 oktober in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden waar eveneens de tentoonstelling Het Egypte van Hollywood wordt geopend. De KRO zal de film later dit jaar op tv uitzenden.

De actie ‘Maak met ons je eigen film’, waarin producent NL Film kinderen opriep hun beste film idee in te sturen, werd door NL Film in het leven geroepen om het 10 jarig bestaan te vieren. De 3 kinderen die het beste verhaal instuurden mochten hun verhaal eerder dit jaar pitchen in Z@PPLIVE. De kijkers en vakjury kozen unaniem voor het verhaal van de 14-jarige Celine van Tol uit Ter Aar.

NL Film is de producent van bioscoopfilms als De Storm, Lang & Gelukkig en Taped. Daarnaast is dit productiebedrijf maker van dramaseries w.o. Penoza, Verborgen Gebreken en In Therapie en van jeugdseries Spangas en Vrijland. NL Film staat onder leiding van producent Alain de Levita.

NL Film viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis schreef NL Film een wedstrijd uit voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar. De opdracht luidde: bedenk een origineel verhaal voor een film met als thema 10!