web analytics

‘Het Bombardement’ in heel Rotterdam in première

Reacties zijn gesloten

Op 18 december gaat Het Bombardement in heel Rotterdam in première. Niet alleen in het Nieuwe Luxor Theater, maar ook in Pathé De Kuip en Schouwburgplein. De twee Rotterdamse bioscopen organiseren op deze avond exclusief een bijzonder premièreprogramma. Live vanaf de rode loper zal op het witte doek verslag worden gedaan van de galapremière en kan het Rotterdamse publiek de film als eerste zien in Nederland. De kaartverkoop voor deze Rotterdamse première-voorstellingen van Het Bombardement is inmiddels gestart.

Onder de eregasten op de première zijn uiteraard de hoofdrolspelers; Jan Smit, Roos van Erkel, Pieter van der Sman, Mike Weerts en Monic Hendrickx. Daarnaast worden naast talloze BN’ers van binnen en buiten de filmwereld ook bijrolacteurs als Gerard Cox, Sander de Kramer, Paul van Soest en Koos Postema verwacht.

Het Bombardement is een romantisch oorlogsdrama over de jonge Vincent (Jan Smit) en de uit Duitsland afkomstige Eva (Roos van Erkel). Hij is in Rotterdam om geld te verdienen voor de oversteek naar Amerika, zij is er voor een verstandshuwelijk met de Nederlandse zakenman Dirk. Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt tussen Vincent en Eva een even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.

Ate de Jong regisseerde diverse films en series in Nederland en Hollywood, waaronder de hitserie Miami Vice en Een Vlucht Regenwulpen. Het Bombardement is een productie van FuWorks (San Fu Maltha, onder meer Oorlogswinter en Zwartboek) en Talent United (René Huybrechtse, onder meer De Dominee en Shouf Shouf Habibi en Paul Ruven, Filmpje!, Zombibi). In-Soo Productions (Parradox, Carmen van het Noorden) is de Rotterdamse coproducent, coproducerende omroep is de TROS. Tenslotte zijn uMedia en Mollywood de Belgische coproducenten. Distributeur Dutch FilmWorks brengt de film op 20 december uit in de Nederlandse bioscopen.