web analytics

Holly Hunter naast Carice in ‘Jackie’

Reacties zijn gesloten

De Amerikaanse actrice Holly Hunter, bekend van talloze rollen, waaronder in ‘Thirteen’, ’Crash’, ‘The Firm’, ‘O Brother, Where Art Thou?’ en ‘The Piano’, vervult de hoofdrol van Jackie in de gelijknamige Eyeworks speelfilm van regisseur Antoinette Beumer (‘Loft’, ‘De Gelukkige Huisvrouw’).

Al eerder was bekend gemaakt dat de zussen Carice en Jelka van Houten voor het eerst samen in een film spelen.  Zij kruipen in de huid van de tweeling Sofie en Daan die na een telefoontje vanuit Amerika, op zoek  gaan naar hun biologische moeder. Naast Holly Hunter, Carice van Houten en Jelka van Houten, zijn eveneens rollen weggelegd voor Jeroen Spitzenberger, Elise Schaap, Hayo Bruins, Jaap Spijkers en Marcel Musters.

Het originele scenario is geschreven door Marnie Blok en Karen van Holst Pellekaan, die eerder met Antoinette en Carice de succesvolle Eyeworks film ‘De Gelukkige Huisvrouw’ maakten. De opnames van Jackie starten vanaf 13 november en worden grotendeels opgenomen in New Mexico (USA). Deze road movie draait vanaf 17 mei in de bioscopen.

Holly Hunter heeft een enorme staat van dienst in Hollywood. Ze werd vier keer genomineerd voor een Oscar en won deze prijs voor haar zeer indrukwekkende rol in de film ‘The Piano’. Voor deze film ontving ze eveneens een Golden Globe. Ook voor haar acteerprestaties in grote Amerikaanse televisieseries werd Holly Hunter meerdere malen onderscheiden; ze won reeds twee Emmy Awards en werd vijf maal genomineerd. Regisseur Antoinette Beumer reageert uitermate verheugd over de vertolking van de hoofdrol door de Hollywood-actrice “Ik ben ontzettend blij dat Holly Hunter de rol van Jackie gaat spelen. Ik vind het super spannend om met een grote Amerikaanse ster te gaan werken en ik kijk er heel erg naar uit om met zijn allen een enorm mooie film te maken.”

De tweeling Sofie en Daan (33) is opgevoed door twee vaders. Wanneer er totaal onverwacht een telefoontje van hun, tot dan toe onbekende, biologische moeder uit Amerika komt, storten ze zich in een avontuur waardoor alle aannames die ze hadden op losse schroeven komen te staan. Door de reis met de raadselachtige en onaangepaste Jackie verandert het leven van Sofie en Daan voorgoed.

Jackie word geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire Pictures. De filmdistributie is in handen van Benelux Film Distributors.