web analytics

Hoofdrol De Hoog in internationale film

Reacties zijn gesloten

Acteur Robert de Hoog (Skin, Nova Zembla) speelt de hoofdrol in de internationale, Engelstalige speelfilm Love Eternal van Rinkel Film, de makers van het prijswinnende Nothing Personal. De opnames voor Love Eternal, waarvoor regisseur en scenarioschrijver Brendan Muldowney zich baseerde op het boek ‘Loving The Dead’ van de Japanse auteur Kei Oishi (The Grudge), zijn gestart op 22 augustus en vinden plaats in Ierland en Luxemburg.

De regie van de film is in handen van de Ierse regisseur Brendan Muldowney (Savage) die ook het scenario schreef. Muldowney won eerder belangrijke prijzen op onder andere Sitges en Puchon International Fantastic Film Festival. De Schotse actrice Pollyanna McIntosh (The Women) speelt de vrouwelijke hoofdrol in dit verhaal over onconventionele liefde en dood. De 22-jarige Robert de Hoog is binnenkort ook te zien in een aantal scènes in War Horse, een nieuw oorlogsepos van regisseur Steven Spielberg. Robert de Hoog brak in 2008 door met zijn rol in de film Skin, waarvoor hij een Gouden Kalf en een Emmy-nominatie ontving.

Love Eternal vertelt het verhaal van de 26 jarige Ian Harding (De Hoog). Een onrustige jonge man die, na de plotselinge dood van zijn moeder, tien jaar lang zijn huis niet verlaat. Totdat hij gedwongen wordt een wereld te ontdekken waarvan hij het bestaan vergeten was. Hij begint deze buitenwereld, die hem vaak verwarrend en meedogenloos voorkomt, langzaam te ontdekken, evenals zijn eigen donkere kant. Juist wanneer dit alles hem dreigt te overweldigen, blijkt een levendige jonge vrouw met een vergelijkbaar verlies en trauma zijn enige hoop op redding.

Voor Love Eternal werken het Nederlandse Rinkel Film (Reinier Selen) en het Ierse Fastnet Films (Macdara Kelleher en Morgan Bushe) voor de derde keer samen na het succes van Nothing Personal en The Other Side of Sleep. Nothing Personal, geregisseerd door Urszula Antoniak, werd bekroond met zes prijzen op het filmfestival in Locarno, waaronder beste debuutfilm en beste actrice  en met vier Gouden Kalveren voor Beste Film, Regie, Sound Design en Camera. The Other Side of Sleep werd geselecteerd voor Quinzaine des Réalisateurs op het Internationaal Film Festival Cannes en het Toronto International Film festival.

Love Eternal wordt volgend jaar in de bioscopen verwacht en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Irish Film Board, het Nederlands Filmfonds en Filmfund Luxembourg.