web analytics

Hoofdrollen ‘Oorlogsgeheimen’ bekend

Reacties zijn gesloten

De hoofdrolspelers van Oorlogsgeheimen, de nieuwe film van regisseur Dennis Bots (Achtste-Groepers Huilen Niet), zijn bekend. Maas Bronkhuyzen, die na rollen in de serie Bellicher en bioscoophit Dolfje Weerwolfje doorbrak met De Groeten van Mike!, speelt de rol van Tuur. Joes Brauers, hoofdrolspeler uit musicals als Kruimeltje en Dik Trom, speelt zijn beste vriend Lambert en de rol van Maartje gaat naar Pippa Allen (Patatje Oorlog, ‘Van Gogh; een huis voor Vincent’). Het verhaal draait om twee jongens wiens vriendschap op de proef wordt gesteld door de geheimen die de Tweede Wereldoorlog naar hun Zuid-Limburgse dorp brengt. Karen van Holst Pellekaan (Achtste-Groepers Huilen Niet, Jackie) bewerkte de bestseller van Jacques Vriens tot een spannend scenario. De productie is in handen van producenten Bijker Film en TV en Rinkel Film. In juli gaan de opnames van start in Limburg, België en Luxemburg, waarna de oorlogsfilm in het najaar van 2014 in de bioscoop wordt verwacht.

Zuid-Limburg, 1943. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders gaan in het verzet terwijl die van Lambert lid worden van de NSB. Dan komt Maartje, een bijzonder meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z’n vriendschap met Lambert, maar ook z’n hele familie te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beide te redden.

Oorlogsgeheimen wordt geproduceerd door Bijker Film en TV en Rinkel Film in coproductie met Tarantula en Living Stone en in samenwerking met de KRO. De film wordt onder meer gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, het CoBO Fonds, het Luxemburgse Filmfonds en de Belgische Tax Shelter. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie.

Het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens wordt uitgegeven door Van Holkema & Warendorf, onderdeel van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv en is in 2009 onderscheiden met de Archeon Jeugdboekenprijs voor beste historische jeugdroman. Het verhaal is geïnspireerd op ware gebeurtenissen uit Zuid-Limburg, de regio waar Jacques Vriens woont. Jacques Vriens is 37 jaar kinderboekenschrijver en van de 80 boeken die hij heeft geschreven, zijn er inmiddels 3,7 miljoen exemplaren verkocht.