web analytics

Hoofdrollen 'Pizzamaffia' bekend

Reacties zijn gesloten

De hoofdrollen in de nieuwe bioscoopproductie Pizzamaffia zijn bekend. Mamoun Elyounoussi (Het paard van Sinterklaas) en Iliass Ojja (Shouf shouf habibi) spelen de neven en pizzakoeriers Brahim en Haas in de verfilming van het gelijknamige boek van Khalid Boudou. Dat maakte filmdistributeur BFD donderdag bekend.

Ook Sallie Harmsen, Hakim Traïda en Sabri Saad El Hamus vertolken rollen in de film. Het scenario is geschreven door Luuk van Bemmelen en Simon de Waal. Tim Oliehoek (Vet hard, Spion van Oranje) neemt de regie op zich. Voor de overige rollen wordt een onlinecasting georganiseerd, waarbij de makers op zoek gaan naar jong talent. Sinds donderdag kunnen geïnteresseerden hun auditiefilmpje uploaden op de site van de film.

Pizzamaffia vertelt het verhaal van Ibrahim en zijn neef Illias. Iedereen kent ze als Bram en Haas, de twee snelste koeriers van pizzeria Novara. De twee jongens zijn onafscheidelijk. Als de vader van Haas na een conflict over geld een eigen pizzeria begint tegenover die van de vader van Bram komt te staan, komen de twee neven ook lijnrecht tegenover elkaar te staan.

De opnames gaan op 6 april van start, Pizzamaffia moet vanaf 17 februari 2011 in de bioscopen te zien zijn.

Bron: ANP