web analytics

'Iep!' naar Berlijn

Reacties zijn gesloten

De jeugdfilm Iep! is geselecteerd voor het Film Festival van Berlijn. De film draait in het competitieprogramma Generation KPlus van de Berlinale, dat plaatsvindt van 11 tot en met 20 februari 2010.

Iep!, een verfilming van het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen uit 1996, gaat over Viegeltje, een wezen dat lijkt op een klein meisje. Viegeltje heeft echter in plaats van armen vleugels. De vogelwachter Warre vindt haar en neemt Viegeltje mee naar huis. Warre en zijn vrouw Tine besluiten Viegeltje op te voeden als een gewoon meisje. Maar Viegeltje is geen gewoon meisje en op een dag vliegt ze weg. Ze wil naar het Zuiden met de andere vogels. De hoofdrollen worden gespeeld door Kenadie Jourdin, Huub Stapel en Joke Tjalsma.

Regisseuse Rita Horst (Romeo, De Daltons) verloor onlangs een kort geding tegen producent Lemming Film. De regisseuse kon zich niet vinden in de versie die de producent in de bioscopen wil brengen. Na de uitspraak van de rechter wil Horst niet op de aftiteling vermeld staan. Op de site van het Film Festival van Berlijn is haar naam nu vervangen door die van Ellen Smit, een fictieve naam die verwijst naar het Amerikaanse pseudoniem in gelijksoortige zaken Alan Smithee.

Iep! is vanaf 17 februari 2010 in de Nederlandse zalen te zien.

Bron: Cinema.nl