web analytics

IJswater Films start met opnamen ‘duurzame’ NTR Kort!

Reacties zijn gesloten

IJswater Films is, samen met de andere deelnemende producenten, uitgedaagd door de Green Film Making Competition om haar nieuwe KORT! Dubbel op een duurzame manier te produceren. De Green Film Making Competition, een initiatief van Strawberry Earth o.a. ondersteund door de NTR en het Filmfonds, stimuleert filmmakers om op een milieubewuste en innovatieve manier films te produceren.

“In duurzaam Nederland kan de film- en televisie-industrie niet achterblijven. Tijdens het productieproces van deze korte film hebben we met de regisseur en het productieteam bewuste keuzes gemaakt of gaan dat nog doen in het productieproces. We zijn dus zoveel mogelijk op zoek naar een ‘groenere’ manier van produceren. In de filmsector is het lastig een patroon te doorbreken als het gaat om duurzaamheid en wijzelf komen natuurlijk ook allerlei problemen tegen. Toch hoop ik met de soms kleine stappen die we zetten ook de opgedane kennis te delen, zodat uiteindelijk de implementatie van duurzaamheid binnen de filmindustrie ook in Nederland voet aan de grond krijgt.” – aldus Marc Bary (producent IJswater Films).

Maatschappelijk verantwoorde ondernemingen omarmen dit initiatief. Zij zijn betrokken vanwege hun specifieke kennis en dragen duurzame oplossingen aan. KRNWTR,  in 2012 verkozen tot 2e duurzaamste merk van Nederland, is een van die partijen waarmee IJswater tijdens deze groene productie samenwerkt. Speciaal voor Dubbel en IJswater stelt KRNWTR drinkflessen (uiteraard groen geproduceerd) beschikbaar aan cast en crew. “Kraanwater is lekker, duurzaam en goedkoop en meer kraanwater betekent minder productie van plastic wegwerpflesjes,” aldus Tom Niekamp (oprichter KRNWTR).

Van vrijdag 24 t/m zondag 26 mei vinden de opnames plaats van Dubbel op locatie in Geldrop en omgeving Eindhoven. De korte fictiefilm is geschreven door debuterend scenarist Lianne Damen en wordt geregisseerd door het prille talent Mari Sanders, die vorig jaar afstudeerde aan de Sint Joost Academie Breda met de bijzondere eindexamen-film Rue des Invalides.

Dubbel gaat over twee jonge meiden (vertolkt door Elodie Hooftman en Jennifer Weltsdie aan synchroonzwemmen doen. Zonder dat zij dat zelf goed beseffen, is ook de synchroniteit op een nadrukkelijke manier in hun dagelijkse leven geslopen. Als een van hen tijdens een zwemwedstrijd een fout maakt, krijgen de twee ruzie. De irritatie loopt tijdens de scooterrit op weg naar huis zo hoog op dat de zaak escaleert.

Dubbel is alweer de 14e KORT! die IJswater Films in coproductie met de NTR gaat realiseren, met steun van het Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO; eerder produceerde IJswater oa de KORT! en Gouden Beer Winnaar Raak. In totaal zijn er 7 productiemaatschappijen verbonden aan deze 2e editie van de Green Film Making Competition, die gezamenlijk 8 korte fictiefilms realiseren die eind september op het Nederlands Film Festival in Utrecht gepresenteerd worden. Dubbel zal daar dan ook in premiere gaan, daarna online te zien zijn en volgend jaar op televisie uitgezonden worden door de NTR.