web analytics

Imagine Film Festival van 9 t/m 18 april

Reacties zijn gesloten

Imagine Film Festival vindt dit jaar plaats van 9 t/m 18 april in EYE Amsterdam. Met meer dan 50 features en 30 shorts. Het festival gaat daarnaast in gesprek met binnen- en buitenlandse gasten, presenteert een masterclass, legt in themaprogramma’s belangwekkende rode draden bloot, en bedient die-hard horrorfans op hun wenken tijdens The Night of Terror.

imagine2014

Nieuw artwork!
Dit jaar werkt Imagine wederom samen met de Utrechtse ontwerper Nick Liefhebber. Nick maakte onder andere ontwerpen voor Paradiso, Sony Playstation en KUVVA. Zijn gebruik van kleuren en (abstracte) vormen maken van zijn affiches krachtige grafische statements, die vooral op straat erg opvallen.

“In de fantastische film wordt een nieuw universum gecreëerd, een kosmos waarbinnen andere regels gelden dan in de wereld om ons heen”, zo luidde zijn uitgangspunt. “Voor Imagine is dit jaar een eigen universum ontworpen, dat microscopisch klein of juist gigantisch kan zijn, waarin alles mogelijk is.”

Time Capsule Award 2014
Voor de vijfde maal organiseert Imagine Film Festival een wedstrijd voor de Time Capsule Award, waarbij het festival een oproep doet om een festivaltrailer van dertig seconden te maken. De wedstrijd staat voor iedereen open en er kan vanaf vandaag worden ingezonden. De regels voor de competitie zijn te vinden op: http://www.imaginefilmfestival.nl/nieuws/imagine-zoekt-trailertalent. De inzendingen worden vanaf begin maart op de website, YouTube en de Facebookpagina van Imagine geplaatst. Een jury kiest drie filmpjes uit die in EYE en tijdens Imagine worden vertoond. Uit deze drie filmpjes wordt zowel door de jury als door het publiek één winnaar gekozen, die er op de slotavond van het festival vandoor gaan met de felbegeerde Time Capsule Award en de publieksprijs.