web analytics

‘In jouw naam’ geselecteerd voor Cannes L’Atelier

Reacties zijn gesloten

In jouw naam, de tweede speelfilm van regisseur Marco van Geffen is geselecteerd voor het prestigieuze Cannes L’atelier 2012, een initiatief waarmee het Festival de Cannes de opkomst van een nieuwe generatie filmmakers stimuleert.

Vandaag maakte L’Atelier de 15 geselecteerde regisseurs en hun projecten bekend uit 14 verschillende landen, waaronder China, Chili, Frankrijk, India en Nederland. De filmmakers worden geselecteerd op basis van de kwaliteit van het project, de kwaliteit van voorgaande films en de financiering van het project. Tijdens het komende filmfestival van Cannes worden de regisseurs en hun producenten in contact gebracht met internationale financiers en andere filmprofessionals.

In jouw naam vertelt het verhaal van een normaal, gelukkig stel dat volledig uit koers raakt als hun pasgeboren kind onverwacht overlijdt. Wanneer de vrouw opnieuw zwanger raakt, kan haar man daar geen invulling aan geven en ziet hij nog maar één oplossing… Voor de hoofdrollen zijn Barry Atsma en Elise Schaap gecast.

De film is het tweede deel van Marco van Geffen’s trilogie getiteld Vinex over gezinsdrama’s. Onder ons, het eerste deel van de trilogie, beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van Locarno in augustus 2011, waar de film twee prijzen in de wacht sleepte. Direct daarna volgde de Noord-Amerikaanse première op het Internationale Filmfestival van Toronto en eind van deze maand is de Aziatische première in Hong Kong. Met zijn speelfilmdebuut werd Marco van Geffen opgenomen in Screen Internationals 2011’s hits and rising stars. Zijn korte film Het zusje ontving in 2007 een Gouden Palm nominatie op het Cannes Film Festival.

In jouw naam wordt geproduceerd door Lemming Film en zal in het najaar van 2012 worden gedraaid. De film komt mede tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds.
De internationale sales is in handen van de Franse salesagent Elle Driver. Distributeur Cinéart zal de film naar verwachting in het voorjaar van 2013 in de Nederlandse filmtheaters uitbrengen.