web analytics

‘In Jouw Naam’ is beste L’Atelier project in Cannes

Reacties zijn gesloten

Vanavond heeft Marco van Geffen voor In Jouw Naam de ARTE prijs voor beste L’Atelier project in ontvangst genomen. In Jouw Naam is één van de vijftien projecten die dit jaar geselecteerd zijn voor het prestigieuze Cannes L’atelier, een initiatief waarmee het Festival de Cannes de opkomst van een nieuwe generatie filmmakers stimuleert. Tijdens het festival worden de geselecteerde regisseurs en hun producenten in contact gebracht met internationale financiers en andere filmprofessionals.

In Jouw Naam vertelt het verhaal van een normaal, gelukkig stel dat volledig uit koers raakt als hun pasgeboren kind onverwacht overlijdt. Wanneer de vrouw opnieuw zwanger raakt, kan haar man daar geen invulling aan geven en ziet hij nog maar één oplossing… Voor de hoofdrollen zijn Barry Atsma (Komt een vrouw bij de Dokter, Loft) en Elise Schaap (Bride Flight) gecast.

De film is het tweede deel van Marco van Geffen’s trilogie getiteld Vinex over gezinsdrama’s. Onder Ons, het eerste deel van de trilogie, beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van Locarno in augustus 2011, waar de film twee prijzen in de wacht sleepte. Direct daarna volgde de Noord-Amerikaanse première op het Internationale Filmfestival van Toronto. Met zijn speelfilmdebuut werd Marco van Geffen opgenomen in Screen Internationals 2011’s hits and rising stars. Zijn korte film Het Zusje ontving in 2007 een Gouden Palm nominatie op het Cannes Film Festival. Het scenario voor zijn tweede speelfilm schreef Marco van Geffen samen met scenarioschrijver Jolein Laarman (Tussenstand, Kauwboy), waarmee hij ook het scenario voor Onder Ons schreef.

In Jouw Naam wordt geproduceerd door Lemming Film en zal in het najaar van 2012 worden gedraaid. De film komt mede tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds. Distributeur Cinéart zal de film naar verwachting in het voorjaar van 2013 in de Nederlandse filmtheaters uitbrengen.