web analytics

Internationaal succes voor ‘Oorlogsgeheimen’

Reacties zijn gesloten

De familiefilm ‘Oorlogsgeheimen’ van regisseur Dennis Bots heeft wederom een belangrijke internationale prijs bemachtigd. In Zwitserland werd de film bekroond met de Castello D’Oro Award, de belangrijkste prijs van het Castellinaria International Film Festival.

‘Oorlogsgeheimen’ verhaalt over een groepje vrienden in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de Zuid-Limburgse jongens Tuur (12) en Lambert (12) beste vrienden. Tuur zijn vader zit bij het verzet, Lambert zijn vader is NSB’er. Maartje (13), nieuw in het dorp, vertelt alleen Tuur dat ze Joods is. De vriendschap knalt uit elkaar en het noodlot slaat toe.

Eerder won ‘Oorlogsgeheimen’ al het speciale Gouden Kalf van de jury van het Nederlands Film Festival en in oktober ontving de film op het Chicago International Children’s Film Festival al de bekroning voor beste ‘young adult’-film. In Nederland trok ‘Oorlogsgeheimen’ ruim 170.000 bezoekers. De jeugdfilm is inmiddels verkocht aan Amerika, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Estland.