web analytics

‘Jackie’ goed ontvangen in buitenland

Reacties zijn gesloten

De Eyeworks speelfilm Jackie is zeer goed ontvangen op het prestigieuze Toronto International Film Festival (TIFF), een van de meest toonaangevende filmfestivals ter wereld. Niet alleen de internationale pers en publiek reageerden zeer enthousiast op de film, producent Eyeworks verkocht de film tijdens het festival al aan enkele landen.

Jackie, met Carice en Jelka van Houten en Holly Hunter in de hoofdrollen, trok in Nederland 200.000 bezoekers naar de bioscoop. Tijdens het festival is Jackie ook verkocht aan Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en Israël, daarnaast is er vergevorderde interesse uit andere landen. Over de Amerikaanse rechten is producent Eyeworks op dit moment met diverse partijen in onderhandeling. Naast het publiek reageert ook de internationale pers enthousiast op Jackie. Toonaangevend tijdschrift Screendaily schrijft over de film: ”een schitterende perfomance, liefdevol, grappig en prachtig weergegeven. Een film die het verdient om internationaal gedistribueerd te worden.”

Antoinette Beumer regisseerde de ontroerende en hilarische reis van de 33-jarige tweeling Sofie en Daan (Carice & Jelka van Houten), die naar Amerika afreizen om hun tot dan toe onbekende biologische moeder Jackie (gespeeld door Hollywoodactrice en Oscarwinnares Holly Hunter) te ontmoeten. Ze storten zich in een avontuur met de raadselachtige en onaangepaste Jackie, dat hun leven voorgoed zal veranderen. Het scenario van Jackie werd geschreven door Marnie Blok en Karen van Holst Pellekaan. De film draait op dit moment nog in een aantal Nederlandse bioscopen.

Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans productievestigingen in vijftien landen op vier verschillende continenten. In deze vijftien landen produceert Eyeworks televisieprogramma’s voor meer dan 100 verschillende zenders en biedt Eyeworks werk aan gemiddeld 1.500 medewerkers. Eyeworks Nederland Film & TV Drama is bekend van populaire series als Dokter Deen, Flikken Maastricht en Seinpost Den Haag. Bekende films zijn onder andere Komt Een Vrouw Bij De Dokter, De Gelukkige Huisvrouw, New Kids Turbo, New Kids Nitro en Nova Zembla. De nieuwe Eyeworks speelfilm De Marathon draait vanaf 18 oktober in de bioscopen.