web analytics

Jan de Bont gaat weer regisseren

Reacties zijn gesloten

Jan de Bont, van origine cameraman (Turks Fruit, Basic Instinct), gaat weer regisseren, meldt The Hollywood Reporter. Het is voor het eerst sinds Tomb Raider: the Cradle of Life (2003) dat hij de regiestoel beklimt. In 1994 maakte hij zijn regiedebuut met de succesvolle actiefilm Speed.

Nadien volgden nog de kaskraker Twister (1996), een mislukt vervolg op Speed (Speed 2, 1997), The Haunting (1999) en de Tom Raider film. De laatste jaren werd de regisseur aan diverse projecten gelinkt, waaronder de haaienfilm MEG, de actiefilm Stopping Power en Point Break 2, maar geen van deze projecten werd tot op heden voltooid.

Momenteel werkt De Bont aan een live-action verfilming van de legende Hua Mulan. Volgens The Hollywood Reporter neemt De Bont de regie over van Chuck Russel. Disney maakte in 1998 al een tekenfilmversie van de legende onder de titel Mulan. De hoofdrol in De Bonts nieuwe film wordt gespeeld door Zhang Ziyi (Crouching Tiger, Hidden Dragon). De film wordt opgenomen in China, en zal Engels gesproken zijn.

Reacties zijn gesloten.