web analytics

Jochem Myer maakt liedje voor ‘Brammetje Baas’

Reacties zijn gesloten

Cabaretier Jochem Myjer verleent zijn medewerking aan de film Brammetje Baas met het liedje ‘Ik ben anders dan de rest’ dat speciaal geschreven en gecomponeerd werd voor deze familiefilm.

De film Brammetje Baas, naar een scenario van Tamara Bos, met acteurs Katja Herbers (Loft, Sonny Boy), Egbert-Jan Weeber (Sint, Oesters van Nam Kee), Tjebbo Gerritsma (Hoe overleef ik), René Groothof (Broertjes) en de jonge debutant Coen van Overdam, vertelt het energieke verhaal van de zevenjarige creatieve en leergierige Brammetje die onmogelijk stil kan zitten. Brammetjes bewegelijkheid is geen probleem tot hij in groep 3 komt bij de strenge meester Vis. D

e veelzijdige Jochem Myjer die niet onder stoelen of banken steekt dat hij ADHD heeft, aarzelde geen moment om mee te werken aan de film van regisseur Anna van der Heide: ‘Ik herkende mezelf zo vreselijk in Brammetje Baas dat ik vond dat ik er niet onderuit kon om een liedje te schrijven. Ik heb Ik ben anders dan de rest geschreven als een soort lijflied voor alle kindertjes die heel druk zijn omdat ik vind dat het juist heel leuk is om anders te zijn dan de rest en boven de anderen uit te springen’. Brammetje Baas draait vanaf 27 juni in de bioscopen.

In de speelfilm Brammetje Baas denkt de zevenjarige Brammetje veel na over de wereld om hem heen. Hij heeft ontzettend veel zin om naar groep drie te gaan. Maar dan komt hij bij de strenge meester Vis in de klas. De ouderwetse meester Vis heeft geen oog voor de binnenwereld van het bewegelijke ongeconcentreerde jongetje en zet alles op alles om Brammetje in de pas te laten lopen. De ouders van Brammetje worstelen met de vraag in hoeverre zij van hun zoontje moeten verlangen dat hij zich aanpast zonder doodongelukkig te worden.

De film Brammetje Baas snijdt een zeer actueel onderwerp aan; namelijk concentratieproblemen bij jonge kinderen. Voor regisseur Anna van der Heide, die een Gouden Kalf ontving voor haar korte film Missiepoo16, is dit haar eerste bioscoopfilm. Tamara Bos (Het Paard van Sinterklaas, Dolfje Weerwolfje) schreef het scenario naar een oorspronkelijk idee. De verbeeldingswereld van Brammetje wordt in de film weergegeven door middel van korte originele animaties van animator Balder Westein.

Brammetje Baas is geproduceerd door BosBros in coproductie met de AVRO. De film maakt onderdeel uit van Cinema Junior 2010 dat de artistieke Nederlandse jeugdfilm wil stimuleren.