web analytics

Johan Nijenhuis komt met nieuwe soap

Reacties zijn gesloten

Eind maart start RTL 5 met de nieuwe dagelijkse soap Malaika. In Malaika staan drie jonge mensen centraal die samenwonen en stage lopen in het gelijknamige zorgcentrum. De soapserie wordt geproduceerd door Bing Film & TV, onder creatieve leiding van Johan Nijenhuis. Eerder maakten zij samen o.a. Goede Tijden, Slechte Tijden, Costa, Voetbalvrouwen en de speelfilm Verliefd op Ibiza, die later deze maand in premiere gaat.

De soap is een samenwerking tussen RTL 5 en verschillende zorgorganisaties. Tientallen zorgorganisaties, verenigd in de coöperatie ‘Jongeren werken in de Zorg’, hebben de handen ineen geslagen om de (toekomstige) vraag naar nieuwe zorgmedewerkers aan te pakken. Zij willen met de soap een positief en realistisch beeld neerzetten van het werken in de zorg en zorgen voor trots onder de huidige medewerkers.

Initiatiefnemer en bestuurder van zorgorganisatie Buurtzorg Jos de Blok over de serie: “Ik ben er van overtuigd dat wij met Malaika kunnen laten zien hoe boeiend een vak als verpleegkundige of verzorgende kan zijn en dat het eigenlijk heel avontuurlijk is om mensen die jou nodig hebben te ondersteunen.”

In de soap maken veel talentvolle, jonge acteurs hun opwachting. Daarnaast spelen een aantal bekendere acteurs, zoals Jasmine Sendar (GoudkustONM) en Curt Fortin (Het Huis AnubisVoetbalvrouwen), Melissa Drost (musical Soldaat van Oranje) en Anke Engels (SpangaS). Bijzonder is dat een aantal van de acteurs zelf ervaring in de zorgsector heeft. Sendar bijvoorbeeld werkte de afgelopen jaren zelf in de zorg.

Malaika is vanaf maandag 25 maart elke werkdag te zien bij RTL 5.

Bron: RTL Nederland / Broadcast Magazine