web analytics

Katja en Thijs de ‘nieuwe buren’ van Bracha en Daan

Reacties zijn gesloten

Katja Römer-Schuurman en Thijs Römer gaan samen met Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh de hoofdrollen spelen in de televisieserie ‘Nieuwe Buren’ bij RTL 4. De ‘reallife’ koppels zijn ook hierin als stel te zien. De tiendelige serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Saskia Noort en zal volgend jaar bij de familiezender te zien zijn.

Het boek ‘Nieuwe Buren’ verscheen in 2006 en was een groot succes met meer dan 400.000 verkochte exemplaren in Nederland. Het is de eerste keer dat een televisieserie wordt gemaakt naar een boek van Saskia Noort, die deze week haar tienjarig jubileum als auteur viert.

Erland Galjaard, programma directeur RTL Nederland: “Met successen als ‘Divorce’, ‘Moordvrouw’ en ‘Gooische Vrouwen’ is drama voor ons een belangrijke pijler. ‘Nieuwe Buren’ is daarbij een prachtige aanwinst, voor ons de gedroomde combinatie van mensen voor en achter de schermen. Voor de schermen hebben we een geweldige cast en achter de schermen Antoinette Beumer en bestsellerschrijfster Saskia Noort. Wij zijn er bijzonder trots op dat al deze talentvolle mensen bij elkaar komen bij RTL 4.”

In ‘Nieuwe Buren’ spelen Daan (‘Alles Is Liefde’, ‘Bernard, Schavuit Van Oranje’) en Bracha (‘Moordwijven’, ‘Vet Hard’, ‘Van God Los’ de serie) het voor het oog onopvallende koppel Peter en Eva. Zij kopen een huis in de Zonnewijk, in de hoop daar gelukkig te worden met hun kind(eren), maar nog vóór de verhuizing slaat het noodlot toe als Eva veel te vroeg bevalt en dochter Lieve overlijdt. Vooral voor Eva breekt een zware tijd aan. Peter zou het hoofdstuk kinderen het liefst afsluiten, hij heeft lui zaad en het overleden kindje was van een donor, maar voor Eva staat vast dat ze moeder wordt. Terwijl Eva steun vindt bij haar nieuwe buurvrouw Rebecca, gespeeld door Katja (‘Divorce’, ‘Charlie’ en ‘All Stars’), trekt Peter steeds vaker op met Steef, de man van Rebecca, gespeeld door Thijs (‘Moordvrouw’ en ‘Alles Is Familie’). Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee stellen waarin lief, leed en uiteindelijk ook het bed wordt gedeeld. Eén en ander blijft in de Zonnewijk niet onopgemerkt en heeft dramatische gevolgen.

Nieuwe Buren’ wordt geproduceerd door Rachel van Bommel en Antoinette Beumer van Millstreet Films (‘Loft’, ‘Gooische Vrouwen’, ‘Soof’), in coproductie met Pupkin Film, dat bekend is van succesvolle series als ‘Van God Los’, ‘Bellicher, De Macht van Mr Miller’ en telefilms ‘TBS’ en ‘Doodslag’.