web analytics

Kim van Kooten in Dolfje Weerwolfje

Reacties zijn gesloten

De gerenommeerde acteurs Kim van Kooten (Phileine zegt sorry, Evelien), Trudy Labij (Purper, Baantjer) en de cabaretiers Remko Vrijdag (Vliegende Panters) en Bianca Krijgsman (Plien en Bianca) vormen de hoofdcast in de familiefilm Dolfje Weerwolfje van regisseur Joram Lürsen (Het Geheim, Alles is Liefde). Kim van Kooten en Remko Vrijdag spelen de ouders van Dolfje. De zevenjarige Ole Kroes speelt de hoofdrol Dolfje Weerwolfje. Eerder was hij te zien in Sonny Boy en Vreemd Bloed.  Dolfje Weerwolfje draait vanaf 30 november in de bioscopen.

Van de populaire boekenreeks Dolfje Weerwolfje zijn meer dan een miljoen boeken verkocht. De bekroonde kinderboekschrijver Paul van Loon heeft een cameo in de verfilming waarvoor Tamara Bos (Het Paard van Sinterklaas, Minoes) het scenario schreef. De filmopnamen starten morgen en vinden plaats op diverse locaties in België en Nederland.

Dolfje Weerwolfje gaat over de kleine Dolfje die niet weet wat hem overkomt als hij op de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig wolfje. Bij het licht van de volle maan springt hij uit het raam van zijn kamertje, de vrijheid tegemoet. Hij rent door het park en de tuin van de buren, vrolijk jagend op eenden en kippen. Als het licht wordt keert hij doodmoe huiswaarts, om een paar uur later wakker te worden als jongetje. Zijn pleegbroertje Timmie vindt het vet en doopt hem ‘Dolfje weerwolfje’. De gevoelige Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn. Hij is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken wie hij werkelijk is. Dolfje wil zijn geheim koste wat kost bewaren. Maar of dat gaat lukken? Het is tenslotte iedereen maand wel een keer volle maan …

Dolfje Weerwolfje wordt geproduceerd door BosBros in coproductie met de AVRO en Ciné Cri de Coeur. De film is een zogenaamde Telescoopfilm; een Nederlandse speelfilm voor een breed publiek met een culturele meerwaarde welke tot stand komt door een samenwerkingsverband tussen het ministerie van OCW, de publieke omroepen, het CoBO Fonds en het Nederlands Fonds voor de Film.

De film wordt mede gefinancierd met private investeerders. Participatie in een filmproject blijkt door de fiscale mogelijkheden steeds lucratiever te zijn. Geïnteresseerden in Dolfje Weerwolfje kunnen zich nog steeds aanmelden via www.filminvesteringen.nl. Benelux Film Distributors brengt de film vanaf 30 november uit in de bioscopen.