web analytics

Lang & Gelukkig in première op NFF

Reacties zijn gesloten

Op sprookjesachtige wijze gaat op zondag 26 september de familiefilm, Lang & Gelukkig, tijdens de 30e editie van het Nederlands Film Festival in première. De vertoning vindt plaats in de Stadsschouwburg van Utrecht. Lang & Gelukkig is gebaseerd op de succesvolle, gelijknamige theatervoorstelling van het RO Theater en is geregisseerd door Pieter Kramer. De originele cast van de theatervoorstelling vertolkt de hoofdrollen in de film: Arjan Ederveen, Jack Wouterse, Alex Klaassen, Gijs Naber, Hannah van Lunteren, Hans Leendertse en Sylvia Poorta.

Lang & Gelukkig is een verzameling van klassieke sprookjes, waaronder Assepoester en Roodkapje, met een grote knipoog naar de actualiteit. Zo wordt Assepoester gekleineerd door haar stiefzussen Paris en Hilton, heeft Roodkapje een relatie met een boze wolf met imagoproblemen, en wordt prins Roderick van Oranje Nassaukade door zijn moeder uitgehuwelijkt. Alle ontwikkelingen komen tot een climax op het Grote Bal.

Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. Lang & Gelukkig is vanaf 14 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.  Het 30e Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober 2010.

Bron: NFF