web analytics

Lemming Film start commercieel filmlabel

Reacties zijn gesloten

De producenten van Lemming Film gaan zich naast kwalitatieve jeugdproducties ook richten op het produceren van publieksfilms voor een volwassen doelgroep. De eerste speelfilm die onder het commerciële label verschijnt is De President, een komedie van regisseur Erik de Bruyn met Najib Amhali en Achmed Akkabi. De film is momenteel in postproductie en wordt door distributeur A-Film in september 2011 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht.

Creatief directeur Leontine Petit van Lemming Film: “Het is een logische ontwikkeling om meer films voor volwassenen te gaan produceren. De laatste jaren zijn we uitgebreid met drie vaste producenten. Hierdoor kunnen we meer filmplannen ontwikkelen en is de diversiteit toegenomen. Daarbij geven de regisseurs en scenaristen waar wij regelmatig mee werken aan, naast familliefilms, ook andere films te willen maken.”

Lemming Film is in haar 15-jarig bestaan specialist geworden op het gebied van het produceren van speelfilms en dramaseries voor kinderen en families, waarbij commercie en kwaliteit steeds hand in hand gaan. Bekende titels zijn onder andere: Dunya & Desie, Kikkerdril, Iep!, Briefgeheim en Mijn Opa de Bankrover. De laatste zeven speelfilms van Lemming behaalden allemaal een Gouden Film status, zijn wereldwijd op verschillende internationale filmfestivals bekroond en aan tientallen landen verkocht. Veel kinderen zijn inmiddels opgegroeid met de films van Lemming Film. Eerder produceerde Lemming Film de commerciële speelfilm Het Schnitzelparadijs (regie: Martin Koolhoven), de Nederlandse boxoffice hit van 2005.

Leontine Petit: “De Nederlandse commerciële film beleeft gouden tijden en wij zien het als een uitdaging onze kwaliteitsnormen te vertalen naar films voor een brede doelgroep. Wij geloven dat commerciële films meer kunnen betekenen voor het publiek dan alleen vermaak. ” Nieuwe titels voor het commerciële filmlabel van Lemming Film worden binnenkort bekend gemaakt.

Bron: Lemming Film / Filmpeople

Een gedachte over “Lemming Film start commercieel filmlabel

  1. Wat is nu het nieuws? Ze kunnen die films toch gewoon prima maken? Ze maakten toch ook het Schnitzelparadijs en Dunya en Desie?

Reacties zijn gesloten.