web analytics

‘Lena’ bekroond in Portugal

Reacties zijn gesloten

Gisteravond is de speelfilm Lena van regisseur Christophe van Rompaey (Aanrijding in Moscou) tijdens het International Film Festival Porto in Portugal opnieuw bekroond met filmprijzen, waaronder de prijs voor beste actrice.

Enkele maanden geleden sleepte hoofdrolspeelster en debutante Emma Levie die de rol van Lenavertolkt, al eerder een award in de wacht op het Franse filmfestival Festival du Cinema Europeen Des Arcs.  Regisseur Van Rompaey nam naast deze prijs in Porto ook de ‘special mention of the jury’ in ontvangst. “In een klimaat waar het steeds moeilijker wordt voor dit soort films, zijn dit welkome motivaties om door te gaan”, zo verklaarde hij.

De komende tijd zal Lena te zien zijn op filmfestivals in Slowakije, Zweden, Noorwegen en Duitsland. Lena met daarin ook hoofdrollen voor Jeroen Willems, Niels Gomperts, Lisa Smit en Rifka Lodeizen, draait momenteel in de filmhuizen.

Lena is een meisje van 17 dat hunkert naar liefde, maar wat ze krijgt is seks. Ze voelt zich onaantrekkelijk en verlegen en dat maakt haar te gewillig naar jongens. Eigenlijk is ze het gelukkigst wanneer ze aan line dance doet. Dansend vergeet ze heel even de wereld om zich heen. Dan komt ze de populaire jongen Daan tegen. Met Daan is alles anders. Als hij haar voorstelt om bij hem en zijn vader Tom in te trekken, neemt hij niet eens de moeite dit aan zijn vader te vragen. Lena stemt maar al te graag in.   Wanneer ze er echter achter komt dat Daan vol met leugens zit, komt er een wilskracht in haarnaar boven waarvan ze zelf niet wist dat ze die bezat. Ze vecht voor het behoud van haar paradijs. Zelfs als ze het risico loopt hierdoor haar eigen droom kapot te maken.

Lena werd geproduceerd door Isabella Films in coproductie met A Private View, Kazbek BV en de NTR televisie en werd financieel ondersteund door het Nederlands Fonds voor de Film, het Rotterdam Media Fonds en het CoBO fonds.