web analytics

‘Lilet Never Happened’ naar Manhatten

Reacties zijn gesloten

De speelfilm Lilet Never Happened van de Nederlandse regisseur en producent Jacco Groen is geselecteerd voor de officiële selectie van het International Film Festival Manhattan in New York, meldt Fok.nl. De film zit daarmee in het competitieve gedeelte van het festival waarin speelfilms, documentaires en korte films van over de hele wereld met een maatschappelijke relevantie zijn opgenomen. Dat valt te lezen op de festivalsite.

Lilet Never Happened won op het Kristiansand International Youth Film Festival in Noorwegen al de prijs voor Beste Jeugdfilm. Daarnaast is de film de afgelopen maanden al op meer dan twintig internationale filmfestivals vertoond, waaronder in Polen, India, Rusland, Tsjechië en Tanzania. De komende maanden reist de film behalve naar de Verenigde Staten ook nog naar festivals in Zwitserland, Australië, Denemarken en Armenië.

Lilet Never Happened vertelt het waargebeurde verhaal van Lilet, een 11-jarige Filippijnse kindprostituee, die probeert te overleven in de straten van Manila. Sociaal werkster Claire, een rol van Johanna ter Steege, probeert het kind tevergeefs te redden uit de seksindustrie.

De film werd aanvankelijk zonder geld van het Nederlands Filmfonds gemaakt waardoor de draaiperiode noodgedwongen werd uitgesmeerd over drie jaar, met op het laatst een volledig Filippijnse crew. “Ik heb nog steeds zestigduizend euro schuld en ik geloof dat ik daarom de komende jaren niet aan diepzeeduiken of stierenvechten mag doen”, vertelt Groen aan Eye Film Institute Netherlands. “Toch ben ik superblij dat ik het risico heb genomen, want ik reis de hele wereld rond met de film en overal wordt het probleem van kindprostitutie aangekaart”.

Het International Film Festival Manhattan vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 20 oktober.

Bron: Fok.nl