web analytics

'Linoleum' bekroond in LA

Reacties zijn gesloten

De film Linoleum van regisseur Marcel Visbeen is op het Los Angeles International Film Festival in de prijzen gevallen. Acteur Martijn Nieuwerf, die in de film de rol van Tom vertolkt, werd bekroond met de ‘Best Male Supporting Actor Award’. Daarnaast kreeg Linoleum een eervolle vermelding in de categorie lange speelfilm.

Linoleum, eerder onder meer te zien op het Nederlands Film Festival 2008 (NFF) en het International Film Festival Rotterdam 2009 (IFFR), is een intiem familiedrama. Bij het regelen van de uitvaart en de erfenis van hun overleden vader, worden twee broers en hun vrouwen in de bedrukte sfeer van vaders huis gedwongen elkaar bekentenissen te doen.

De film werd in eigen beheer uitgegeven door Marcel Visbeen en de acteurs werkten allemaal belangeloos mee. Naast Nieuwerf zijn onder andere Ricky Koole, Anke Engels en Romijn Conen in de film te zien.

Eerder werd actrice Anke Engels genomineerd voor beste vrouwelijke acteerprestatie op het Milano International Film Festival. Deze Award wordt eind augustus uitgereikt.

2 gedachten over “'Linoleum' bekroond in LA

Reacties zijn gesloten.