web analytics

Lisa Smit en Bart Klever in online jeugdserie van EYE

Reacties zijn gesloten

Voor het landelijke filmeducatie project MovieZone wordt een online jeugdserie gemaakt over vriendschap, verliefdheid, jezelf durven zijn en vooral ook over film. Dit najaar verschijnt de tiendelige dramaserie op het speciaal ontwikkelde online platform van MovieZone. In de serie wordt het verhaal verteld van de populaire Max (Steef de Bot) en introverte klasgenoot Billy (Nick Golterman), die beiden dromen van een carrière als filmmaker. We beleven met hen de successen, tegenslagen en spannende driehoeksverhouding met hun mooie hoofdrolspeler Sarah (Lisa Smit) tijdens het maken van hun film “The Drill Machine Girl”.

De regisseur van de serie is de prijswinnende Iván López Núñez (Pijn uit 2007, My Life on Planet B uit 2012). De productie ligt in handen van NewBeTV die vorig jaar de International Format Awards won voor het beste multi platform format. De hoofdrollen worden vervuld door onder andere Steef de Bot, Nick Golterman, Lisa Smit, Alexandra Groenestein en Rapper Keizer. Acteur Bart Klever vervult een bijrol. De opnames zijn inmiddels van start en lopen door tot en met eind mei 2013.

Populaire Max (18) en zijn introverte klasgenoot Billy (19) ontdekken dat zij allebei een grote passie voor film hebben en beiden dromen van een carrière als filmmaker. Ze besluiten samen de tofste film ooit te maken: The Drill Machine Girl en die in te sturen voor het MovieZone Film Festival. Alsof een low-budget-film maken nog niet moeilijk genoeg is, wordt het nog ingewikkelder als Max en Billy allebei verliefd worden op hun hoofdrolspeelster Sarah. Van partners-in-crime worden Max en Billy nu rivalen die strijden om de liefde van Sarah. Volgen Max en Billy hun droom of overwint de liefde?

Met de film-inhoudelijke expertise van EYE, de kennis van crossmedia-format ontwikkelaar NewBeTV en de inzet van de jonge doelgroep zelf introduceert EYE een nieuwe manier om jongeren te enthousiasmeren voor film. De serie op het online platform heeft als doel jongeren kennis te laten maken met het proces van film maken, hun talent hier voor aan te wakkeren en meer te leren over film in het algemeen. Elke aflevering belicht een onderdeel van het proces van het maken van een film: van het schrijven van het scenario tot en met de première. In de serie volgen we vooral Max en Billy; online is meer informatie over het maakproces, filmgeschiedenis en filmbegrippen te vinden.

De serie zal dit najaar online worden uitgezonden op het speciaal voor de serie ontwikkelde online platform. MovieZone wordt mede mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds, het Ministerie van OCW, NVB en NVF.