web analytics

Maarten Spanjer in hoger beroep

Reacties zijn gesloten

Acteur Maarten Spanjer bereidt een hoger beroep voor tegen filmproducent Klaas de Jong, meldt De Leeuwarder Courant vandaag. Hij werd eerder in een kort geding veroordeeld tot een rectificatie in De Telegraaf nadat hij de filmproducent in een interview met de Leeuwarder Courant ‘een oplichter’ had genoemd. Dit herhaalde hij later nog eens in RTL Boulevard en De Telegraaf.

De acteur beschuldigde de producent omdat hij nog geld tegoed heeft voor zijn bijdrage aan Kameleon 2. Crewleden van De Hel van 63, de nieuwste film van Klaas de Jong (geregisseerd door Steven de Jong) kwamen prompt ook met allerlei klachten over de werk- en handelswijze tijdens die productie.

Spanjer heeft naar aanleiding van de zaak veel reacties binnengekregen van mensen die zeggen ook gedupeerd te zijn door filmproducenten Klaas en Steven de Jong. Volgens de acteur is de zaak voor hem een principekwestie en gaat het hem al lang niet meer om het geld. “Het heeft me al een kleine €10.000 gekost, meer dan ik nog tegoed heb. Wat me dwars zit is dat deze zaak een precedent schept voor dit soort mensen. Het weerhoudt acteurs en crewleden om in de toekomst nog een proces te beginnen. Deze figuren anticiperen daar op.”

Producent Klaas de Jong, die Spanjer destijds aanklaagde, liet na het kort geding weten tevreden te zijn met de uitspraak en niet in hoger beroep te gaan.

Bron: De Leeuwarder Courant

Reacties zijn gesloten.