web analytics

Marcel Hensema in twee Duitse series

Reacties zijn gesloten

Vrijdag 20 april is acteur Marcel Hensema twee keer op prime time te zien bij de ZDF. Eerst speelt hij om 20.15 uur de louche zakenman Lou van der Beek in de aflevering Liebeslind van de al sinds 1981 lopend misdaadserie EIN FALL FUR ZWEI, waarin een door Paul Frielinghaus gespeelde advocaat en een door Claus Theo Gärtner privédetective samen misdaden oplossen.

Aansluitend speelt Hensema om 21.15 uur een gastrol in de eerste aflevering van de nieuwe Duitse tv-serie DIE LETZTE SPUR, die draait om een speciale politie-eenheid die zich bezighoudt met de zoektocht naar vermiste personen. Hensema speelt in de aflevering Verantwortung de rol van Bert de Vries, die na een bezoek aan een bouwmarkt spoorloos verdwijnt, zijn zwangere vriendin in wanhoop achterlatend. De hoofdrollen in de serie zijn voor Duitse sterren als Hans Werner Meyer en Florian Panzner.

Hensema is de laatste jaren vaker in Duitsland te vinden. In 2011 speelde hij een hoofdrol in de tv-film BURGER VAN LEEUWEN: DIE STADT UND DIE ANGST, die deels in Amsterdam werd opgenomen. Ook speelde hij een gastrol in ALARM FUR COBRA 11.

Marcel Hensema is al jarenlang een van Nederlands meest spelende acteurs. Zo was hij afgelopen maandag te zien in de door ruim 600.000 mensen bekeken Telefilm COP VS KILLER. Van deze Telefilm wordt zaterdag om 22.25 uur op NL 3 de ‘director’s cut’ uitgezonden.

Onlangs werd bekend dat Marcel is gecast voor een van de hoofdrollen in de nieuwe Eyeworks-speelfilm DE MARATHON. De opnames van deze komische speelfilm zijn inmiddels begonnen. DE MARATHON komt in de herfst in de bioscoop.