web analytics

Marcel Visbeen maakt ‘Liefde & Geluk’

Reacties zijn gesloten

Samen met schrijver/regisseur Marcel Visbeen hebben de acteurs Sylvia Hoeks (Tirza, Bloedverwanten), Medi Broekman (Stellenbosch), Egbert-Jan Weeber (Sint, Feuten), Fockeline Ouwerkerk (Co-assistent) en Jeroen Spitzenberger (Alles is Liefde, Süskind) een speelfilm ontwikkeld over hun eigen generatie.

De film volgt vijf jonge mensen die alles mee hebben. Hun leven kent louter hoogtepunten en de toekomst is van hen. Tenminste, op het eerste gezicht. Televisie, sociale media en commercie heeft ze ervan doordrongen dat succes een vereiste is, een rijk sociaal leven de maatstaf en eerlijkheid een schaars goed. Ze leven hun leven precies zoals het hoort, maar niet zoals ze zouden willen. De angst om te falen heeft ze verlamd en zorgt ervoor dat ze geen echte keuzes durven te maken in carrière en relaties. Langzaam raken ze in een isolement, totdat ze er achter komen dat in eenzaamheid niemand alleen staat en hun ware geluk voor het grijpen ligt.

Twee jaar geleden is de film gecast op basis van een idee van schrijver/regisseur Visbeen, waarop de gehele groep vanuit persoonlijke ervaringen en improvisaties heeft meegewerkt aan het script. Deze werkwijze heeft een confronterend en herkenbaar portret opgeleverd van een generatie die worstelt met een eindeloze hoeveelheid keuzemogelijkheden in vrijwel elk aspect van het leven.

Over dit zgn. dertigersdilemma zijn inmiddels workshops, boeken, documentaires, artikelen, blogs, zelfs tests op internet. Het fenomeen was echter nog niet doorgedrongen tot de Nederlandse film. Tot nu toe dan, want nu is er Liefde & Geluk, een bitterzoete komedie over alles dat het leven zo bijzonder maakt, en tegelijk zo hopeloos ingewikkeld.

De film wordt geproduceerd door Trent van NFI PRODUCTIES (van Kan Door Huid Heen en Hunting & Zn.) met steun van het Nederlands Filmfonds en het Rotterdam Media Fonds. Distributie is in handen van Benelux Film Distributors, die de film in 2013 in de bioscoop verwacht uit te brengen.

Voor meer info zie www.facebook.com/LiefdeGeluk?ref=pb en www.eu1.tv/nl/pitches/liefde-geluk